(FOTO) Poklon rančevi stigli u zemunske škole

Član Veća  Gradske opštine Zemun Vladimir Kostić simbolično je uručio direktorki OŠ ”Rade Končar” Maji Kostić rančeve sa školskim priborom za novu generaciju đaka prvaka. Opština je za 1863 prvaka u 20 zemunskih osnovnih škola i ove godine obezbedila rančeve i školski pribor.I to nije sve! Biće podeljeni tableti đacima od trećeg do šestog razreda, što je nešto više od sedam hiljada ovih uređaja. Distribucija ide preko matičnih škola. Roditelji će potpisivanjem reversa preuzimati i kartice i šifre za elektronske udžbenike. Tableti će imati ”radno vreme”, odnosno deca neće moći da ih koriste od 22 do 6 ujutru.

”Svim nastavnicima, profesorima, đacima, a naročito prvacima želim uspešan početak školske godine. Verujem da ćemo se svi ponašati odgovorno kako bi našoj deci omogućili da nesmetano idu u školu, da imaju časove 45 minuta, da mogu da prate nastavu ‘licem u lice’, da se druže, da imaju vanškolske aktivnosti i da se bave sportom i rekreacijom”, rekao je Kostić, uz napomenu da će Opština kao i do sada biti na usluzi svim zemunskim školama u segmentu preventivnih zdravstvenih mera, odnosno tokom realizacije procesa dezinfekcije objekata.

Budući da Zemun ima sve više đaka, u toku je dogradnja OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, a za sve učenike koji pohađaju ovu školu u dogovoru sa roditeljima obezbeđen je prevoz do drugih škola koje će privremeno pohađati. Takođe, radovi na rekonstrukciji Zemunske gimnazije privode se kraju, tako da će se gimnazijalci narednog meseca naći u školskim klupama.

Tagovi:

Pročitajte još: