(FOTO) Poklon rančevi stigli u zemunske škole

Члан Већа  Градске општине Земун Владимир Костић симболично је уручио директорки ОШ ”Раде Кончар” Маји Костић ранчеве са школским прибором за нову генерацију ђака првака. Општина је за 1863 првака у 20 земунских основних школа и ове године обезбедила ранчеве и школски прибор.И то није све! Биће подељени таблети ђацима од трећег до шестог разреда, што је нешто више од седам хиљада ових уређаја. Дистрибуција иде преко матичних школа. Родитељи ће потписивањем реверса преузимати и картице и шифре за електронске уџбенике. Таблети ће имати ”радно време”, односно деца неће моћи да их користе од 22 до 6 ујутру.

”Свим наставницима, професорима, ђацима, а нарочито првацимa желим успешан почетак школске године. Верујем да ћемо се сви понашати одговорно како би нашој деци омогућили да несметано иду у школу, да имају часове 45 минута, да могу да прате наставу ‘лицем у лице’, да се друже, да имају ваншколске активности и да се баве спортом и рекреацијом”, рекао је Костић, уз напомену да ће Општина као и до сада бити на услузи свим земунским школама у сегменту превентивних здравствених мера, односно током реализације процеса дезинфекције објеката.

Будући да Земун има све више ђака, у току је доградња ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници, а за све ученике који похађају ову школу у договору са родитељима обезбеђен је превоз до других школа које ће привремено похађати. Такође, радови на реконструкцији Земунске гимназије приводе се крају, тако да ће се гимназијалци наредног месеца наћи у школским клупама.

Tagovi:

Pročitajte još: