(FOTO) Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević posetio kućicu zdravlja

Kućica zdravlja, svojevrsna mobilna ambulanta, od srede, 20. marta stacionirana je u Batajnici u ulici Majke Jugovića 1 na platou ispred prodavnice Maksi. Sve do utorka, 26. marta, građani će moći u terminu od 8 do 15 časova da besplatno i bez prethodnog zakazivanja obave preventivne preglede.Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević pozvao je građane Batajnice i drugih zemunskih naselja da posete ”Kućicu zdravlja”, i na jednom mestu brzo i efikasno obave veliki broj specijalističkih pregleda, da popričaju sa timom lekara Doma zdravlja Zemun i dobiju savete za očuvanje zdravlja ili tok lečenja.”Naša saradnja sa Domom zdravlja Zemun je na visokom nivou. Ova akcija je još jedan vid naše zajedničke kampanje koju sprovodimo u cilju podizanja zdravstvene kulture. Apelujemo na građane da praktikuju odlaske na preventivne preglede, jer je to put kojim se bolesti otkrivaju u najranijoj fazi i put izlečenja”, rakao je predsednik Kovačević, naglasivši da je će upravo zalaganjem Opštine i razumevanjem Vlade Republike Srbije u Batajnici biti izgrađen novi objekat zdravstvene stanice.”Ovaj objekat će imati veće kapacitete i više specijalističkih službi, što je neophodno, budući da se zemunska naselja šire i evidentan je priliv stanovništva”, kaže Kovačević i dodaje da je primarna zdravstvena zaštita prva karika u lancu očuvanja zdravlja stanovništva.

Predsednik Kovačević je podsetio da je Gradska opština Zemun pokrenula i inicijativu da se izgradi ambulanta u naselju Altina.

Vršilac dužnosti direktorka Doma zdravlja Zemun dr Dražena Babić uverena je da će ova akcija uticati na podizanje svesti o važnosti preventivnih pregleda.

”Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo ponovo deo projekta Kućica zdravlja, kao što smo bili u septembru 2023. godine i nadali se da će ovaj projekat biti ponovljen. Ponovo i uvek ćemo isticati da je prevencija najbolji lek, jer što preveniramo, ne moramo da lečimo. Medicinski timovi Doma zdravlja Zemun svakodnevno će obavljati razne preventivne preglede bez uputa i zdravstvene knjižice, a svaki dan će biti posvećen različitom tipu pregleda”, istakla je Babić i dodala da se nada da će upravo ovakvi projekti podstaći građane da razumeju važnost redovnih, preventivnih pregleda.Svaki dan je posvećen različitom tipu pregleda, sreda, 20. mart posvećen je borbi protiv karcinoma dojke, četvrtak, 21. mart, takođe borbi protiv karcinoma dojke i brizi o najstarijim sugrađanima, petak 22. mart prevenciji endokrinoloških bolesti, subota 23. mart vežbama i prevenciji endokrinoloških bolesti, nedelja 24. mart oftalmološkim pregledima.

U ponedeljak 25. marta medicinski tim će se brinuti o zdravlju najmlađih, a u utorak 26. marta o zdravlju najstarijih.

Kućica zdravlja je otvorena za sve državljane Republike Srbije na adresi Majke Jugovića 1, od 20. do 26. marta od 8 do 15 časova.

Tagovi:

Pročitajte još: