Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević uručio ključeve za dve izbegličke porodice

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima i pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Dušica Popović 15. maja uručili su ključeve stanova za dve izbegličke porodice koje će od sada živeti u Zemun Polju.”Velika je privilegija učestvovati u radosti koju smo imali priliku da podelimo sa našim sunarodnicima izbeglim iz Knina pre tri decenije, sa porodicama Martinović i Starčević, prilikom potpisivanja ugovora i dodele ključeva. Njihov podstanarski život je sada završen. Opština Zemun, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije nastavlja da pomaže najugroženijima. Naša obaveza je da na svaki način unapredimo položaj izbeglih i interno raseljenih lica. Ovaj projekat stambenog zbrinjavanja kao konkretna pomoć, svakako poboljšava životne uslove i unapređuje integraciju naših sugrađana u društveni život lokalne zajednice”, rekao je predsednik Kovačević.

Pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Dušica Popović je istakla da razgovori sa korisničkim porodicama pomažu u još većoj motivaciji ka zbrinjavanju svih izbeglih lica na teritoriji cele Srbije u cilju rešavanja stambenog pitanja.”Komesarijat je Opštini Zemun dodelio sredstva koja su omogućila pomoć za 160 porodica i nastavljamo sa radom sa istom posvećenošću kako bi svaka porodica imala adekvatan smeštaj i osnovne uslove za život”, rekla je Popović.

Zajedno sa predstavnicima Komesarijata, u pratnji srećnih porodica prvom obilasku stanova u Kamendinu, bili su član Veća Gradske opštine Zemun Đorđe Dukić i narodna poslanica Vesna Nedović.Tokom prethodnih godina Gradska opština Zemun je uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije kroz različite vidove pomoći pružila podršku za 563 porodice izbeglica i interno raseljenih lica. Ova podrška uključuje dodelu stambenih jedinica, građevinskog materijala, ekonomsko osnaživanje, kao i dodelu paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći.

Gradska opština Zemun u 2024. godini aplicirala je na sva četiri javna poziva Komesarijata koja su namenjena za dodelu pomoći za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i dodelu paketa građevinskog materijala, za izbeglice i interno raseljena lica dok su u raseljeništvu.

Tagovi:

Pročitajte još: