(FOTO) PREDSEDNIK OPŠTINE ZEMUN GOST OTVARANJA RADOVA NA SAOBRAĆAJNICI NOVI BEOGRAD – SURČIN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić,  predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, predsednici opština Surčin, Novi Beograd i Obrenovac, predstavnici kineskih kompanija koji učestvuju u realizaciji izgradnje puta i direktori javnih preduzeća prisustvovali su 31. marta svečanom otvaranju radova na saobraćajnici Novi Beograd – Surčin.

Deonica Novi Beograd – Surčin biće deo auto-puta E-763, duž Koridora 11, odnosno autoputa Miloš Veliki.

”Izgradnjom deonice koja će spojiti Novi Beograd sa Surčinom, ovaj deo grada postaće jedan od najlepših delova Beograda. Ceo ovaj projekat nije samo izgradnja auto-puta, već je jedan razvojni projekat koji donosi mnogo novih sadržaja”, najavio je na otvaranju radova predsednik Vučić.

Trasa od Novog Beograda do Surčinske petlje trebalo bi da autoput Miloš Veliki učini pristupačnijim stanovnicima centralnih gradskih opština, jer oni sad moraju da putuju autoputem Beograd-Zagreb do obilaznice oko Beograda da bi se uključili na novu saobraćajnicu ka Čačku. Kada ovaj deo puta bude završen, vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice, gde se planira izgradnja kružnog toka.

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas.

Ugovorom sa kineskim izvođačem ”China Comunications Construction Company” rok izgradnje je preciziran na 18 meseci, a investicija je vredna 70,5 miliona evra.

Tagovi:

Pročitajte još: