(FOTO) Predsednik opštine Zemun i gradski menadžer obišli radove u Glavnoj ulici

Radove na rekonstrukciji Glavne ulice u Zemunu 12. septembra obišli su predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković.

Rekonstrukcija Glavne ulice je jedan od pet projekata koji se realizuju u starom delu Zemuna.

Predsednik Kovačević je podsetio da je pored rekonstrukcije Zemunske gimnazije, završena i rekonstrukcija 1.100 metara ulice Kej oslobođenja, da se privode kraju radovi na izgradnji i rekonstrukciji 6,5 kilometara kanalizacione mreže u Starom jezgru Zemuna, a gradi se i podzemna garaža ispod Sportsko-rekreativnog centra ”Pinki”.

”Cilj nam je da u narednom periodu bočne ulice od Glavne ka Dunavu, vratimo pod kocku. Pored toga, započete su aktivnosti na snimanju stanja Sportsko-rekreativnog centra ‘Pinki’ i očekujemo da sledeće godine dobijemo projekat i građevinsku dozvolu za sveobuhvatnu, temeljnu rekonstrukciju sportskog centra, dok se za zgradu Komande vazduhoplovstva priprema projekat za rekonstrukciju”, rekao je predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Gradski menadžer Miroslav Čučković izrazio je nadu da će rekonstrukcija Glavne ulice biti završena početkom godine. Takođe, istakao je da je Agencija za investicije i stanovanje Grada Beograda uložila milijardu dinara u velike projekte u Zemunu, poput rekonstrukcije Glavne ulice, izgradnje podzemne garaže kod hale ”Pinki”, više od 20 kilometara vodovodne mreže u naselju Šangaj, kao i za uređenje spleta ulica u naseljima Nova Galenika i Zemun Polje.

Tagovi:

Pročitajte još: