Pretraga
Close this search box.

(FOTO) PREDSEDNIK OPŠTINE ZEMUN I PREDSEDNIK PRIVREMENOG ORGANA GRADA OBIŠLI NOVU PODZEMNU GARAŽU ”PINKI” I GLAVNU ULICU

Završne radove na izgradnji nove podzemne garaže ”Pinki” i rekonstrukciji Glavne ulice 12. decembra obišli su predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić sa saradnicima.Nova podzemna garaža ”Pinki” izgrađena je na površini od 5.407 kvadrata u jednoj podzemnoj etaži, sa 150 parking mesta. Plato iznad garaže se uređuje delom kao zelena površina sa pratećim mobilijarom i rasvetom, a delom kao prostor za pešake.”Ovo je prva podzemna garaža koju je finansirao grad Beograd posle 2004. godine od svojih sredstava i praktično urađena u roku”, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Šapić i najavio zvanično otvaranje oko Božićnih i Novogodišnjih praznika.Obilazeći radove na rekonstrukciji Glavne ulice, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić zaključili su da se oni odvijaju predviđenom dinamikom i da je realan rok da se centralna zemunska saobraćajnica otvori najkasnije do kraja februara 2024. godine.U toku su završni radovi na zameni vodovodnih i kanalizacionih cevi, na izmeštanju i zaštiti postojećih elektroenergetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasa i javne rasvete i finalnom obradom – trotoarima i ivičnjacima, signalizacijom i pešačkim ostrvima.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević kaže da će zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, u narednih nekoliko dana započeti radovi na rekonstrukciji ulica Majora Zorana Radosavljevića, Kurirske u Zemun Polju i kišne kanalizacije dela ulice Pavla Vujisića.”Osim toga, Gradska opština Zemun će angažovati izvođače na uređenju šest dečijih igrališta, od kojih su četiri u sklopu dvorišta vrtića, što će poboljšati uslove boravka naših najmlađih sugrađana u predškolskim ustanovama. Zahvaljujući uspešnoj saradnji na svim nivoima, nadamo se da ćemo stvarati sve bolji i lepši ambijent za odrastanje, rad i život, jer – Zemun ne sme da stane”, rekao je predsednik Kovačević.Kruna centra Zemuna sa podzemnom garažom i rekonstruisanom Glavnom ulicom, kao dve kapitalne investicije, osvežiće zaštićenu ambijentalnu celinu Staro jezgro Zemuna.

Tagovi:

Pročitajte još: