(FOTO) Predsednik opštine Zemun obišao radove na realizaciji tri značajna projekta

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević bio je u radnoj poseti u Batajnici i tom prilikom obišao je radove na rekonstrukciji škole „Svetislav Golubovic Mitraljeta“ u Batajnici, radove na obilaznici oko intermodalnog terminala i završetak saobraćajnice koja će omogućiti brži saobraćaj i vezu naselja Šangaj sa Zemunom i uverio se kako napreduju radovi na nadvožnjaku u Batajnici.

Da podsetimo, radovi na rekonstrukciji i dogradnji objekta OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, dobiće se gotovo duplo veća kvadratura od približno pet hiljada kvadrata. U novim prostorijama nalaziće se kabineti za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opšta i zubarska ambulanta, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

Na zahtev žitelja Batajnice, koji su mogli da ostanu bez direktne veze sa centrom ovog dela opštine zbog zatvaranja pružnog prelaza zbog izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta, opština Zemun i grad Beograd reagovali su munjevito i trenutno se izvode radovi na nadvožnjaku koji spaja Šangaj i Batajnicu i koji će biti u funkciji do kraja godine. Istovremeno, radovi su i na obilaznim putevima kako bi se rasteretio saobraćaj u Batajnici.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević inicirao je još neke vitalne projekte u Batajnici poput izgradnje sportske sale i srednje škole u ovom naselju, te će se i u narednom periodu bazirati na kapitalne projekte, kako bi se kvalitet života građana u ovom delu grada poboljšao.

Predsednik opštine je uložio veliki trud za Batajnicu i to građani primećuju a neki od komentara jeste da je više urađeno za prethodnih godinu dana nego svi njegovi prethodnici u zadnjih dvadeset godina.

Tagovi:

Pročitajte još: