(FOTO) PREDSEDNIK OPŠTINE ZEMUN OBIŠAO RADOVE NA ŠKOLI ”MITRALJETA” U BATAJNICI

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević 20. januara obišao je radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Osnovne škole ”Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici. U razgovoru sa izvođačima radova, predsednik Kovačević se uverio da se radovi odvijaju utvrđenom dinamikom.

”Po projektu, dogradnjom sprata će se dobiti gotovo duplo veća kvadratura od 5200 kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opšta i zubarska ambulanta, kancelarijski prostor, a za učenike sa posebnim potrebama biće izgrađeni novi, specijalni toaleti. Gradska opština Zemun obezbedila je prevoz za sve đake, kako bi roditelji bili rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju i nesmetano pohađala nastavu u školama ‘Branko Radičević’ i ‘Ilija Birčanin”, rekao je predsednik Kovačević.

Po izjavi izvođača, uređenje partera je upravo u toku. Završeni su spoljni radovi razvoda fekalne i kišne kanalizacije i vodovoda. Razvučena je kompletna mreža kroz celu školu. Na prvom spratu se radi glavni kanalizacioni vod kroz hodnik koji će uskoro biti završen.

Na većini prostora već su završene košuljice. Moleri rade ”prvu ruku”, a predstoji i ugradnja prozora i sređivanje podova. Sanitarni čvorovi su urađeni, tako da su spremni za keramičarske radove. Kompletna stolarija se montira, a klima sistemi i radijatori čekaju na instaliranje.

Molerski radovi se rade i u učionicama na poslednjem spratu, razvučene su mašinske i elektroinstalacije jake i slabe struje, dok će gipsari u narednom periodu spuštati plafone.

Krov je kompletno završen, a to znači da je urađena termoizolacija, postavljena kamena vuna, krovna konstrukcija i membrana.

U pripremi je montaža lifta koji je stigao, a kako kažu izvođači, u toku je izbor rešenja za izgled fasade.

Pored postojećeg grejanja na mazut analizira se mogućnost da se škola priključi na gas.

Sa predsednikom Kovačevićem radove je obišao i član Veća GO Zemun Boško Radovanović.

Gradska opština Zemun nastaviće da prati realizaciju projekta i obilazi gradilište kako bi se u dogledno vreme radovi na proširenju kapiciteta ove škole, koja je preko potrebna sve većem broju učenika u Batajnici, okončali.

Tagovi:

Pročitajte još: