(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ U ZEMUNU OBIŠAO ĐAKE U ŠKOLI ”MITRALJETA”

Povodom početka nove školske godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka obrazovanja Slavica Đukić Dejanović, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić sa saradnicima obišli su nadograđenu i rekonstruisanu Osnovnu školu ”Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, u čiju obnovu je uloženo 340.746.000 dinara.

Visokim zvanicama đaci su priredili prigodnu školsku priredbu, a zatim je predsednik Vučić sa saradnicima obišao školsku biblioteku i u renoviranim učionicama prvacima poželeo uspešno školovanje.

”Budite vredni da se svi vama ponose. U školi će vam biti super, imaćete drugare, ali morate da učite i da budete vredni da biste mogli da budete sve što poželite -sportisti, profesori, predsednici”, rekao je Vučić.

Ove školske godine prvi razred u OŠ ”’Svetislav Golubović Mitraljeta” upisala su 104 učenika, 49 devojčica i 55 dečaka, a ukupno prvaka u Zemunu ima 1812 u 20 osnovnih škola.

Gradska opština Zemun je izdvojila sredstva za radove na uređenju dvorišta škole, staza, sportskih terena, ograde, pratećih zelenih površina i učestvovala je u svakom koraku tokom građevinskih radova na dogradnji škole. Takođe, izdvojena su sredstva za izgradnju trotoara ka prilazu školi u Ulici braće Smiljanić.

U skladu sa merama energetske efikasnosti, Gradska opština Zemun je finansirala izradu projektno-tehničke dokumentacije za priključak škole na gasni sistem grejanja.

Škola sada može da primi dve hiljade učenika, ima 5200 kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete.

U skladu sa najvišim standardima đacima je dostupna opšta i zubarska ambulanta, prilagođen prostor za celodnevnu nastavu, kao i trpezarija sa namenskom kuhinjom, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

Urađene su nove instalacije vodovoda i kanalizacije kao i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. Rekonstrukcija je obuhvatala radove i na termotehničkim instalacijama, obnovljene su interne saobraćajnice, parking prostor i postavljena nova rasveta.

Tagovi:

Pročitajte još: