Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Predstavnici opštine Zemun prisusvovali na obeležavanju sedam decenija od osnivanja SKGO

Sedam decenija od osnivanja Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) obeleženo je na 51. Skupštini, koja je održana  u Sava centru. Tokom ovogodišnje Skupštine ove organizacije, predstavnici Gradske opštine Zemun učestvovali su u svečanoj dodeli ugovora o donaciji tehničke opreme i didaktičkih sredstava u okviru Projekta ”Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu”, koji sprovode UNICEF i SKGO, a učestvovali su i u izbornom procesu za organe SKGO i pratili panel diskusiju na temu ”Uloga asocijacije lokalne samouprave danas – izazovi i prioriteti”.

Kroz projekat je obezbeđena i donacija didaktičke opreme iz Montesori programa kao i informatičke opreme i školskog pribora za mališane do šest godina koji borave u PU ”Dr Sima Milošević”. Tim povodom, sredinom novembra rukovodstvo Gradske opštine Zemun posetilo je zemunske vrtiće i uručilo im vredne poklone.

Poseban deo programa 51. Skupštine SKGO bio je posvećen obeležavanju jubileja 70 godina od osnivanja, vođenom turom kroz izložbu ”70 godina SKGO”, koja prikazuje dokumenta i fotografije od samog osnivanja SKGO – inicijative, aktivnosti i događaje realizovane tokom godina, sprovedene projekte i ostvarene saradnje sa nacionalnim i međunarodnim partnerima i donatorima.

Ove godine, u sklopu Skupštine organizovani su i prateći događaji – dodela godišnjih nagrada za najbolji medijski prilog u okviru medijskog konkursa SKGO ”Drugačije od drugih”, kao i prezentacija aktuelnih i predstojećih javnih poziva za finansiranje projekata gradova i opština i dobijanje stručno-tehničke podrške kroz pakete podrške gradovima i opštinama.

Aktuelni i predstojeći javni pozivi realizuju se kroz projekat ”Unapređenje primene principa dobrog upravljanja u lokalnim samoupravama” uz podršku Vlade Švajcarske, zatim projekat ”Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou” koji finansira Evropska unija i projekat ”Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou” koji finansira Vlada Švedske.

Skupštinu je otvorio dr sci. med. Goran Cvetanović, predsednik Privremenog organa grada Leskovca i predsednik SKGO, a ispred grada domaćina, prisutnima se obratio predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, koji je poželeo dobrodošlicu svim predstavnicima gradova i opština i poželeo uspešan rad Skupštini SKGO.

Tagovi:

Pročitajte još: