Home Kultura (FOTO) Prelepi mural ukrasio Zemun

(FOTO) Prelepi mural ukrasio Zemun

885
0

Od 6. do 10.avgusta na fasadi privatne kuće koja se nalazi na uglu ulica Ugrinovačke i Bosanske dva kultna street art umetnika iz Paint kartela, Dušan Rajić i Nikola Sladaković, oslikavali su novi grafit po porudžbini vlasnika. Kad su sklonili merdevine i materijal, kante s akrilnim bojama i sprejeve, prizor je do te mere razgaljivao komšiluk i prolaznike da su, kako nam autori anegdotski saopštavaju svoje zemunsko iskustvo, trubili iz automobila, zastajali, čestitali na ideji i divili se oslikanom prizoru Zemuna sa prepoznatljivom kulom na Gardošu i crkvom svetog Nikolaja kao simbolima varoši na Dunavu.

Potpis Paint kartela u svetu ”’ulične umetnosti” vredi i znači, barem koliko i lokalpatriotizam naručioca. Poseban značaj ima i činjenica da se grafit ”izmestio” iz centra Zemuna i ulepšao Gornji grad, prometnu žilu kucavicu ovog dela Zemuna, Ugrinovačku ulicu. I ulica i kraj dobili su na atraktivnosti.

”Sve vreme je vladala sjajna atmosfera i bilo je neopisivo zadovoljstvo druženje sa Zemuncima i njihovim pričama i dogodovštinama iz ovog kraja” – kaže Nikola Sladaković.

Dušan i Nikola su izgradili reputaciju velemajstora među grafiterima, a obojica su posle druženja sa Zemuncima iz Gornjeg grada oduševljeni atmosferom i duhom Zemuna.

Svoj četvorodnevni boravak u Zemunu dugo će pamtiti, a njihov grafit koji je zauzeo 16 kvadrata zida oplemenio je kutak naše opštine na duge staze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here