(FOTO) PRVI ZEMUNSKI POLUMARATON PREMAŠIO OČEKIVANJA

”Prvi zemunski polumaraton”, ”Prva zemunska sedmica” i ”Trka budućih šampiona” održane su 4. septembra na Zemunskom keju. Bio je to svojevrsni sportski praznik u kojem su učestvovali amateri, zaposleni u Gradskoj opštini Zemun, studeni Poljoprivrednog fakulteta, aktivisti Crvenog krsta Zemun, đaci zemunskih škola, ali i nešto iskusniji maratonci koji su trčali tri kruga od Bogojavljenskog platoa do hotela ”Jugoslavija” i nazad.

Pobednik ovogodišnjeg polumaratona je Denis Firulović koji je za jedan sat, 16 minuta i 42 sekunde istrčao 21,1 kilometar, dok je u konkurenciji dama prva Nora Trklja. Zemunsku sedmicu, odnosno samo jedan krugu u dužini od sedam kilometara najbrže su istrčali Ivana Živković i Milivoje Jovović, a mališani iz zemunskih osnovnih škola su u zavisnosti od uzrasta trčali do 800 metra.

Zaljubljenike u duge trke pozdravio je predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić naglasivši da je Zemun mesto sporta i da je ovaj događaj koji se održava pod pokroviteljstvom Opštine i promocija zdravog života, sporta i humanosti.

”Želja nam je da dostignemo tradiciju Beogrdskog maratona i da se pridružimo svim velikim gradovima koji imaju svoje trke”, rakao je Gajić.

Događaju su prisustvovali član Veća Gradske opštine Zemun Dragan Matijević i sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković.

Svi su saglasni, a najviše učesnici kojih je bilo 700, da su trčali najatraktivnijom stazom uz Dunav, u odličnoj organizaciji Sportskog udruženja ”TauRUNum Runners”, uz dobre sponzore i motivišuće nagrade i da će sigurno biti na Drugom zemunskom polumaratonu.

Tagovi:

Pročitajte još: