(FOTO) RADOVI NA SAOBRAĆAJNOJ I KOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI U ZEMUNU

Radovi na rekonstrukciji kolovoza, trotoara, kao i na poboljšanju komunalne infrastrukture počev Gardoša i Kalvarije, pa sve do Batajnice teku punom parom. Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže u Zlatiborskoj ulici i posle postavljanja novih cevi prečnika f 150 mm, u toku su radovi na rekonstrukciji trotoara, kao i završni radovi na asfaltiranju kolovoza celom dužinom ulice.

U okviru obimnih radova u Novogradskoj ulici završene su fekalna i kišna kanalizacija, kao i vodovodna mreža sve do Ulice Inženjera Atanackovića. Trenutno se radi na postavljanju priključaka koji će dovesti vodu do svakog domaćinstva u ovoj ulici. Istovremeno, radnici su angažovani na pripremi kolovoza i trotoara za asfaltiranje duž Novogradske ulice, i to od Ulice Cara Dušana do Dobanovačke ulice, a uporedo teku radovi na uređenju javnih zelenih površina.

U Ulici Sibinjanin Janka, na potezu od Ulice Despota Đurđa do Klaoničke ulice radi se na skidanju stare podloge kolovoza i postavljanju novih ivičnjaka. Predviđeno je da ova ulica bude pokrivena kockom.

U naselju Batajnica, građani koji žive u Ulici Velike međe 23. Nova uskoro će dobiti asfaltirani kolovoz u dužini nešto više od kilometra. Posebno je značajno što se u ovom zemunskom naselju ubrzano odvijaju radovi na postavljanju trase za izgradnju nove saobraćajnice. Ovi radovi predstavljaju produžetak Belegiške ulice u dužini od 2,9 kilometara, koja će se prostirati uz intermodalni terminal i vezaće ovaj deo Batajnice (naselje Šangaj) sa novom Batajničkom petljom.

Član Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović uverio se na terenu da svi radovi teku po planu.

Tagovi:

Pročitajte još: