(FOTO) RADOVI NA ŠKOLI ”MITRALJETA” TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM

Osnovna škola ”Svetislav Golubović Mitraljeta” do kraja juna biće spremna za opremanje i prihvat đaka u septembru. Novi izvođač radi punom parom, tako da će škola od 5200 kvadrata sada imati nove kabinete za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubarsku ambulantu, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

Radovi na krovu škole su već završeni, urađena je stolarija na svim spratovima i postavljen lift. Na drugom spratu je urađena potkonstrukcija za spuštene plafone, zidovi su u pojedinim delovima obrađeni termomalterom, keramika je završena u toaletima, a u hodnicima je već postavljeno više od 70 odsto podne keramike.

Zidari trenutno rade na postavljanju listela sa zadnje strane objekta, obrađeni su betonski fasadni stubovi, a uskoro će biti i ofarbani. U prizemlju se privode kraju radovi na kanalu za instalacije, nakon toga će biti postavljena košuljica pa će majstori – mašinci i električari moći da urade svoj deo posla.

Urađeno je stepenište za glavni ulaz, a uskoro će biti urađen i deo koji će prekriti instalacije. U dvorištu se radi potporni zid koji će omeđiti parking i odvojiti ga od dela dvorišta gde će biti postavljeno sve ono što je projektom predviđeno – klupe i drugi mobilijar.

Izvođači radova kažu da je poručena oprema za uvođenje gasa, podneta je dokumentacija, tako da će radovi i na tom delu početi čim nadležni to odobre. Mašinske instalacije su 70 odsto završene. Postavljene su spoljne jedinice. Posle konstrukcije gipsa montiraju se unutrašnje jedinice i radiće se vertikalni razvod.

Gradska opština Zemun finansira radove na uređenju dvorišta škole, staza, sportskih terena, ograde i pratećih travnatih i zelenih površina. Očekuje se da će radovi početi početkom marta.

Tagovi:

Pročitajte još: