Pretraga
Close this search box.

(FOTO) RASPISAN TENDER ZA PROJEKAT REKONSTRUKCIJE HALE PINKI U ZEMUNU

Gradska opština Zemun je 2023. godine pokrenula inicijativu kod Sekretarijata za investicije Grada Beograda za rekonstrukciju Sportskog centra Pinki u Zemunu.

”U prethodnom periodu uređen je sasvim nov plato ispred Kulturno-sportskog centra Pinki za sve ono što je važno, prvenstveno druženje i dečije predstave, ispod njega je moderna garaža sa 150 mesta za parkiranje i sada će biti urađen projekat, praktično nove hale Pinki, izuzev prepoznatljive konstrukcije”, kaže predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Grad Beograd, pod čijom nadležnošću je hala Pinki od 2021. godine, raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju objekta po standardima predviđenim za održavanje različitih zvaničnih međunarodnih sportskih takmičenja, a rok da projektanti konkurišu sa svojim rešenjima ističe 3. jula.Pored toga, predviđeno je projektovanje multifunkcionalne prostorije za nesmetano istovremeno obavljanje različitih aktivnosti, zamena dva postojeća putničko-teretna lifta novim i, eventualno, još jednog novog lifta.

Ranije usvojen Elaborat o stanju krovne konstrukcije predviđa izgradnju novog krovnog pokrivača, što je trajno rešenje akutnog problema.

Tehnička dokumentacija podrazumeva izradu idejnog rešenja sa pribavljanjem lokacijskih uslova, idejni projekat sa studijom opravdanosti, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje.

Kulturno-sportski centar Pinki je izgrađen pre pet decenija na više od 19 hiljada kvadrata površine, a kompleks ima sportsku salu, niz kancelarija i poslovnih prostorija u pratećem delu zajedno sa komunikacijama, kao i zatvoreni bazen.Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević s ponosom ističe da će rekonstrukcijom ulica Njegoševe, Zmaj Jovine, Dubrovačke i bočnih ulica od Glavne prema Keju oslobođenja, biti zaokružen najuži centar Zemuna u jednu celinu, sa pravim ”šmekom” varoši, atraktivan i za njene građane i turiste.

Tagovi:

Pročitajte još: