Pretraga
Close this search box.

(FOTO) REKORDAN BROJ EKIPA NA VIII ”DRAGAN MANCE KUPU” U ZEMUNU

Stalna manifestacija od sportskog značaja za opštinu Zemun, VIII ”Dragan Mance Kup” održan je prošlog vikenda, od 14. do 16. juna na terenima Sportskog centra ”Teleoptik – Partizan”.Izrastao u najmasovniji i, verovatno, jedan od najreprezentativnijih dečijih fudbalskih turnira za dečake od devet do 12 i devojčice do 15 godina, ”Dragan Mance Kup 2024” okupio je rekordan broj ekipa, čak 288, sa četiri kontinenta, iz regiona, Evrope, Azije, Južne Amerike i daleke Australije.Finalne utakmice, održane završnog dana turnira, odlučile su i pobednike u šest kategorija, a duele je pratio veliki broj navijača.Pehare, medalje i specijalne nagrade dodelili su Goran Mance, brat fudbalske legende Dragana Mancea, po kome turnir i nosi ime, proslavljeni fudbalski trener Milovan Rajevac i mlada nada fudbala Luka Đurić.U kategoriji 2012. godišta, u kojoj se nadmetalo 40 timova, pobedio je ”Čukarički” iz Beograda, uspešniji od ”Paoka” iz Soluna u finalu, dok se za treće mesto izborio ”Ordabaši” iz Kazahstana. Golgeter i najbolji igrač je Aleksandar Vasić iz ”Čukaričkog”, a golman Ilias Jatridis iz grčkog ”Paoka”.” GDM” iz Novog Sada, ”011” Beograd i ”Mungosi” su prva tri plasirana tima od 64 u konkurenciji za pobednike u generaciji 2013. godine. Mladi Novosađanin Dimitrije Kostadinović iz pobedničkog tima najbolji je igrač i strelac, a njegov klupski kolega Sergej Brestovac najuspešniji čuvar gola ovog turnira.

U jakoj konkurenciji od 64 ekipe 2014. godišta, igrači ”Partizana” su podigli pobednički pehar, druga je bila ”Vojvodina”, a treći ”Zemun”. Kosta Pešić iz ”Partizana” postigao je najveći broj golova i proglašen za najboljeg igrača turnira, a za golmana Noa Komnenović iz ”Vojvodine”.

”Partizan” je osvojio Kup i u generaciji 2015. godišta, a drugo mesto ”Kids tampa” iz Brašova iz Rumunije, dok je treći ”Imperijal” iz Beograda. Za najboljeg strelca proglašen je Dario Ganča iz Rumunije, a igrača turnira ”Partizanova” nada Relja Živković, kao i golman Filip Rajčetić.Među 40 ekipa 2016. godišta najuspešnija je bila ”Mačva” iz Šapca, PFK ”Žarkovo” i ”Omladinac” iz Novih Banovaca, a za najboljeg strelca i igrača turnira proglašen Aleksa Marinković iz ”Mačve”. Najbolji golman je Nemanja Dragić iz ”Omladinca”.Među 16 ekipa devojčica do 15 godina najuspešnija je bila ”Voša” iz Novog Sada, potom ”Radnik bumerang” iz Bjeljine i ”Prave dame” iz Novih Banovaca.Specijalna nagrada za fer plej uručena je ekipi iz Skoplja, a gostima iz daleke Adelaide, koji su od daleke Australije prevalili 17.000 km da stignu u Zemun posebna zahvalnica.

Tagovi:

Pročitajte još: