Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Šok na Zemunskom keju: Zmija u plićaku davi čudnu ribu, sad je otkriveno i koju

Ubrzo, nakon postavljenog pitanja da li neko zna koja riba je u pitanju, oglasila se jedna osoba u komentaru i odgonetnula ovu malu misteriju

Slučajni prolaznik je na Zemunskom keju ugledao nesvakidašnji prizor kako zmija davi ribu, ali u prvi mah nikome nije bilo koja je vrsta vodozemca u pitanju. Ubrzo, nakon postavljenog pitanja da li neko zna koja riba je u pitanju, oglasila se jedna osoba u komentaru i odgonetnula ovu malu misteriju. (foto: Bojan Ilić Facebook)

„U pitanju je američki som kojim su poribljene domaće vode u XX veku jer u Americi rastu do nekoliko kilograma po komadu. Međutim, u našim vodama ne dostižu tu masu. Po prirodi su predatori, ali s obzirom na svoj patuljast rast, hrane se ribljom mlađi i ikrom što ih čini invazivnom štetočinskom vrstom. Postoji više naziva za ovu ribu, u zavisnosti od podneblja – cverglan, manjov, manić ili kućin“, napisao je korisnik na Facebook objavi u grupi Divlji Beograd.

Međutim, odmah se na njegov komentar nadozveo drugi korisnik koji ga je ispravio i rekao da je u pitanju peš riba.

„Ovo nije americki som vec je peš riba“, rekao je.

Peš (lat. Cottus gobio) je slatkovodna riba sa velikim – širokim ustima i bodljikavim perajima, pripada porodici Cottidae.

Tagovi:

Pročitajte još: