(FOTO) SPEKTAKULARNA SRPSKA NOVA GODINA U UGRINOVCIMA

Gradska opština Zemun – Mesna zajednica Ugrinovci i Udruženje građana ”Omladina Zemuna” po prvi put u Ugrinovcima 13. januara organizovali su spektakularan doček ”Srpske Nove godine”. Zajedno sa građanima Srpsku Novu godinu su dočekali predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić, sa saradnicima.

Organizatori su se potrudili da doček bude nezaboravan za nekoliko stotina građana koji su se okupili na platou na uglu ulica Kosančić Ivana i Krnješevačke. Bio je to praznik za sva čula i dušu, uz celovečernju muziku, tradicionalni specijalitet vo na ražnju, kuvano vino i bezalkoholna pića.

”Pored svih manifestacija koje Gradska opština Zemun tradicionalno organizuje u narednom periodu ćemo se potruditi da povećamo broj manifestacija u našim naseljima. Busije su poznate po svojim manifestacijama, tu je i Leto u Batajnici, a od sada će i Ugrinovci biti prepoznatljivi po dočeku Srpske Nove godine”, rekao je predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić.

Iako se najčešće naziva Pravoslavnom, jer je slave uglavnom pravoslavni narodi, pa čak i deo pravoslavne zajednice u Japanu, kod nas ona ima poseban značaj u očuvanju tradicije.

Tagovi:

Pročitajte još: