(FOTO) Sportski događaj: Otvoren Zemun kup 2023

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, a u organizaciji ”Glas mladih Zemun” na terenima Osnovne škole ”Svetozar Miletić”, otvoren je 24. jula, treći po redu ”Zemun kup 2023”.

Organizovano je nadmetanje u dva sporta fudbalu za odrasle i malom fudbalu za decu tri na tri.

U toku deset dana koliko će trajati ovaj svojevrstan sportski događaj, najzanimljivije utakmice i sadržaji za decu očekuju sve posetioce tokom vikenda 29. i 30. jula, i to u večernjim časovima.

”Osnovni cilj ovog turnira je da kroz sport, igru i druženje deca provedu kvalitetno vreme. Da se uče čestitom i viteškom ponašanju, da nauče da cene protivnika, ali i da uživaju u igri. Turnir okuplja i starije rekreativce i sada već treću godinu koliko Opština podržava ovaj događaj svedočimo sve većem interesovanju ekipa, tako da ovo nije više samo lokalna priča”, rekao je predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić, otvarajući ”Zemun kup”.

Učenica škole ”Svetozar Miletić” Danica Prodanović pročitala je pesmu o drugarstvu i tako svima poslala poruku da samo u odnosu sa drugim gradimo sebe i da se u zajedništvu odrasta.

Tokom trajanja turnira biće organizovane različite humanitarne akcije.

Organizator je zbog nestabilnih vremenskih prilika predvideo više termina za odigravanje utakmica, a finaliste i pobednike očekuju pehari i medalje.

Tagovi:

Pročitajte još: