Home Opština Zemun (FOTO) TEMELJNO UREĐENJE STAROG JEZGRA ZEMUNA

(FOTO) TEMELJNO UREĐENJE STAROG JEZGRA ZEMUNA

430
0

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević 25. novembra obišao je radove na rekonstrukciji Ulice Kej oslobođenja i tom prilikom se uverio da radovi teku po planu, tako da će posle prve faze radova na potezu od ulica Stevana Markovića do Marka Nikolića saobraćaj ponovo biti pušten 6. januara 2022. godine. ”Na ovom potezu završena je rekonstrukcija svih postojećih instalacija, a u ovom trenutku radi se na rekonstrukciji dva kolektora koji su na dubini od šest metara.

Radovi predviđaju nivelaciju padova kako ne bi dolazilo do izlivanja voda posle obilnih padavina, što je jedan od gorućih problema u ovom delu Zemuna. Ulica Kej oslobođenja će biti asfaltirana sve do Ulice dr Petra Markovića, a u nastavku ulice sve do kraja keja biće postavljena kocka, tako da će krajem juna naredne godine ovaj deo Zemuna vratiti svoj prepoznatljivi izgled”, kaže predsednik Kovačević, za TV K1. U drugoj fazi radiće se rekonstrukcija Ulice Kej oslobođenja od Njegoševe ulice, pa sve do kraja keja.

Takođe, u planu su i radovi na produžetku Zemunskog keja do Pupinovog mosta. Početkom decembra ističe konkurs koji Opština sprovodi sa Udruženjem arhitekata Srbije, tako da će ovaj deo Zemuna dobiti sasvim novi izgled. Sva idejna rešenja će biti objavljena na zvaničnom sajtu Gradske opštine Zemun i na taj način će biti omogućeno sugrađanima da učestvuju u izboru izgleda Zemunskog keja. 

Kako kaže predsednik Kovačević, suština rekonstrukcije Zemunskog keja je da se sanira lesna zaravan koja postoji u tom delu kako ne bi dolazilo do odronjavanja, ali i da se produži šetalište i ovaj potez obogati sportskim i ugostiteljskim sadržajima. Na teritoriji Gradske opštine Zemun trenutno se realizuje ili je u planu deset velikih projekata. Paralelno sa rekonstrukcijom Ulice Kej oslobođenja radi se i na rekonstrukciji 6,6 kilometara kišne i fekalne kanalizacije u Starom jezgru Zemuna, a umesto asfalta kocku će dobiti mnoge ulice u centralnom delu Zemuna kako bi se ovoj opštini dugog istorijskog trajanja vratio stari izgled.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here