(FOTO) U Batajnici formiran novi punkt za vakcinaciju

U cilju boljeg organizovanja vakcinacije građana protiv korona virusa Gradska opština Zemun je prostor Kulturnog centra Batajnica u Ulici pukovnika Milenka Pavlovića broj 3, u centru ovog naselja, privremeno ustupila zdravstvenoj ustanovi i opremila ga za potrebe Doma zdravlja Zemun kako bi građani u blizini mesta stanovanja imali mogućnost da se vakcinišu. Opština Zemun je prva gradska opština u Beogradu koja je svoje kapacitete ustupila za potrebe imunizacije.

Tim povodom, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima je 27. januara posetio Kulturni centar Batajnica i u razgovoru sa sugrađanima uverio se da im novi punkt za vakcinaciju mnogo znači. Bila je to prilika da predsednik opštine i pomoćnik predsednika Andrijana Kukolj prime vakcinu.

”Punkt za vakcinaciju smo otvorili pre svega za potrebe građana Batajnice, Busija, Grmovca, Ugrinovaca kako bi mogli da se vakcinišu i da ne bi morali da idu u Dom zdravlja Zemun. Ustupili smo i opštinske automobile za prevoz najstarijih sugrađana. Pozivam sugrađane starije od 65 godina zainteresovane za  vakcinaciju protiv COVID-19 da pozovu opštinski Kol centar na telefone 011/3168-088 i 011/3778-470 kako bi dobili bliže informacije u vezi sa vakcinacijom. Na ovaj način stojimo im na usluzi prilikom popunjavanja prijave na Portalu e Uprava, da u slučaju potrebe zakažu i prevoz za odlazak na vakcinaciju. Ovo je naš mali doprinos u borbi protiv pandemije izazvane korona virusom. Uz ekonomski napredak države, imunizacija stanovništva je trenutno jedna od najvažnijih aktivnosti državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem”, kaže Kovačević.

Zdravstveni radnici u Kulturnom centru Batajnica će vakcinisati građane svakog radnog  dana od 8 do 20 časova, vikendom od 8 do 18 časova, a radno vreme Kol centra Gradske opštine Zemun je radnim danima od 8 do 20 časova.

Tagovi:

Pročitajte još: