(FOTO) U ovom zemunskom naselju u planu veliki stambeno-poslovni kompleks

Preduzeće RRD doo zida dva objekta sa 172 stana, 27 poslovnih apartmana i 19 lokala, a na parcelama i u podzemnim garažama obezbeđeno je 320 parking mesta.

Nova Galenika je gradsko naselje u Beogradu na teritoriji opštine Zemun. Ime je dobilo po fabrici lekova „Galenika”, koja se nalazi u neposrednoj blizini naselja, a sadrađeno je još 1960-ih. Sada je vreme za Novu Novu Galeniku.

Grad Beograd predstavio je javnosti dva urbanistička projekta sa idejnim rešenjima, od kojih se jedan odnosi na izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa spratnosti Po+P+2+Ps u naselju Nova Galenika 1, a drugi na izgradnju stambeno-poslovnog objekta identične spratnosti u naselju Nova Galenika 2 u Zemunu.

Naručilac oba urbanistička projekta je preduzeće RRD d.o.o. iz Beograda, a nosilac izrade je Markom Project Line d.o.o. s Voždovca.

Vesna Nikolić, dia, potpisana je kao odgovorni urbanista i glavni projektant za oba objekta, dok je odgovorni projektant IDR-a za objekat u naselju Nova Galenika 2 Milan Tiodorović, dia.

Projekti su na javnom uvidu do 5. decembra; Vizuelizacija: Markom Project Line

Nova Galenika 1

Stambeno-poslovni kompleks u naselju Nova Galenika 1 planiran je u Ulici Jovana Stojisavljevića, na građevinskoj parceli pravougaonog oblika, površine 8.789 m².

Kompleks formiraju dve lamele (1 i 2), sa zajedničkom podzemnom garažom. Ukupna bruto izgrađena površina objekta iznosi 20.541 m² (nadzemno i podzemno).

U lameli 1 projektovani su poslovni apartmani u prizemlju i stanovanje od prvog do povučenog sprata. Definisana su dva ulaza u stambeni deo objekta i zasebna dva ulaza u prizemni deo sa poslovnim apartmanima.

Ukupno je u lameli 1 projektovano 19 poslovnih apartmana i 53 stambene jedinice, i to 26 stanova i 10 poslovnih apartmana u Ulazu A, odnosno 27 stanova i 9 poslovnih apartmana u Ulazu B.

U prizemlju lamele 2 smešteni su prodajni sadržaji

U obe lamele stambeno-poslovnog kompleksa projektovano je ukupno 126 stambenih jedinica, 14 lokala i 27 poslovnih apartmana.

U prizemlju lamele 2 smešteni su prodajni sadržaji – lokali i delom poslovni apartmani sa posebnim ulazom. Za stambeni deo objekta planiran od prvog do povučenog sprata projektovana su dva zasebna ulaza.

Ukupno je u lameli 2 projektovano 8 poslovnih apartmana, 73 stambenih jedinica i 14 lokala, od čega u Ulazu C 43 stana, 8 poslovnih apartmana i 9 lokala, a u Ulazu D 30 stanova i 5 lokala.

U obe lamele stambeno-poslovnog kompleksa projektovano je ukupno 126 stambenih jedinica, 14 lokala i 27 poslovnih apartmana, a u podzemnoj etaži je projektovan 1 magacinski prostor.

Van objekta predviđena su dva parking mesta za osobe sa invaliditetom; Vizuelizacija: Markom Project Line

Ostvareno 240 parking mesta

U podzemnoj garaži projektovano je 211 garažnih mesta, od čega je 10 parking mesta namenjeno za osobe sa invaliditetom.

Na slobodnim površinama parcele projektovano je 29 parking mesta, od čega su dva parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Pored projektovanih lamela, na parceli su predviđeni i evakuacioni izlaz iz podzemne garaže, portirnica za kontrolu pristupa i trafo-stanica.

Nova Galenika 1 – Osnova garaže

Nova Galenika 2

Stambeno-poslovni objekat u naselju Nova Galenika 2 projektovan je na uglu ulica Jovana Stojisavljevića i Lazara Mamuzića, na građevinskoj parceli površine 3.171 kvadratni metar.

Na planiranoj građevinskoj parceli nalazi se prizemni poslovno-skladišni objekat, koji bi trebalo da bude uklonjen ukoliko se bude realizovao planirani objekat, spratnosti Po+Pr+2+Ps.

U objektu su lokali projektovani u prizemlju, dok je stanovanje opredeljeno od prvog do poslednjeg, povučenog sprata. Definisan je jedan ulaz u stambeni deo objekta i zasebni ulazi u lokale sa pešačkih površina u okviru parcele.

Zasebni ulazi u lokale obezbeđeni su sa pešačkih površina u okviru parcele; Vizuelizacija: Markom Project Line

Na slobodnim površinama parcele projektovano je 18 parking mesta, a u podzemnoj garaži predviđena su ukupno 62 garažna mesta.

U objektu je ukupno projektovano 46 stambenih jedinica i 5 lokala. Ukupna BGRP stambeno-poslovnog objekta iznosi 6.805 m².

Na slobodnim površinama parcele predviđeno je ukupno 18 parking mesta, od čega je jedno parking mesto namenjeno osobama sa invaliditetom.

U podzemnoj garaži predviđena su ukupno 62 garažna mesta, od čega su 4 parking mesta za osobe sa invaliditetom.

Nova Galenika 2 – Osnova 1. sprata

Primedbe i sugestije do 5. decembra

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u oba urbanistička projekta, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave na pisarnicu Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, najkasnije do 5. decembra 2023. godine.

 

Tagovi:

Pročitajte još: