(FOTO) U svečanoj sali nagrađeni zemunski osnovci i srednjoškolci

U svečanoj sali Gradske opštine Zemun tradicionalno su najboljim i najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola 11. jula nagrade uručili zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak i članovi Veća GO Zemun Dragan Matijević i Đorđe Dukić.

Diplome ”Vuk Karadžić” dobilo je 204 učenika, a ”Kornelije Stanković” njih devetnaestoro.

Nagrađeni su i učenici koji su na međunarodnim i republičkim takmičenjima osvojili prva tri mesta: 265 osnovca i 193 srednjoškolca.

”Mogu da vam se zahvalim na postignutim rezultatima, da pohvalim što ste ove godine još uspešniji nego prethodne, poželim vam sreću u daljem školovanju i da nastavite kako ste započeli. Opština će sa svoje strane učiniti sve da Zemun postane još bolje mesto za život i, naravno, školovanje”, rekao je u svom obraćanju zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak. On je najavio otvaranje isturenog odeljenja OŠ ”Sonja Marinković” za nove đake, kao i završetak rekonstrukcije OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta”, u koju će se učenici vratiti 1. septembra.

Sa 684 nagrađenih učenika za postignute uspehe u znanju, sportu i veštinama, nadmašen je prošlogodišnji broj, te je i razloga za ponos utoliko više.

Uloženo u znanje unapređuje i zajednicu i društvo, a Zemun ima dugu i slavnu tradiciju školstva, koju neguje u svojim osnovnim i srednjim školama, kao i u tri specijalne i jednoj od najuglednijih muzičkih škola u Srbiji.

Tagovi:

Pročitajte još: