(FOTO) U ZEMUNU ODRŽAN SAJAM SPORTA

U okviru manifestacije ”Beogradski sajmovi sporta” Grad Beograd i Gradska opština Zemun, kao i Sportski savez Beograda i Omladinski sportski savez Zemuna organizovali su prošlog vikenda na Bogojavljenskom platou Sajam sporta opštine Zemun.

Prvog dana, 9. septembra, na Bogojavljenskom platou kod restorana ”Venecija” na štandovima sajma predstavilo se na desetine sportskih organizacija, dok je sutradan, 10. septembra sajam priređen u Batajnici, na sportskim terenima OŠ ”Branko Radičević”.

”Sajam sporta je samo mali doprinos kontinuiranom praćenju razvoja i podizanju kvaliteta, kako rada zemunskih sportskih klubova, tako i kontinuiranog razvoja školskog sporta. Opština obezbeđuje svoj deci u Zemunu jednake uslove za rast i razvoj, da odrastaju u bezbednoj sredini, da imaju sve što im je potrebno u toku obrazovanja, uređene školske terene, igrališta i šetališta.

Naravno, nećemo stati na ovome, već nastavljamo dalje da radimo timski za dobrobit naših najmlađih sugrađana”, rekao je član Veća Gradske opštine Zemun Zoran Borjan, i tom prilikom se zahvalio svima koji učestvuju u organizaciji ove značajne manifestacije, klubovima, trenerima, sportistima, prosvetnim radnicima i svima koji svojim delovanjem doprinose razvoju sporta u Zemunu.

Prisutne su pozdravili predsednik Omladinskog sportskog saveza Zemuna Nikola Bušić i gradski sekretar za sport Nikola Penić, a svojim prisustvom ovu manifestaciju je podržao i veteran srpske atletike Dane Korica. U dvorištu Osnovne škole ”Branko Radičević” Sajmu sporta je prisustvovao član Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović.

U okviru programa Sajma sporta u Zemunu mladi sportisti su se takmičili u raznim sportskim disciplinama u okviru programu ”Budi olimpijac”, a ispred bine organizovano je predstavljanje sportskih društava, klubova i škola kako bi deca i mladi, uz stručnu pomoć, mogli da učine najbolji izbor za sebe.

Zemun je prva opština u kojoj su na ovaj način prezentovani sportski klubovi, a u narednom periodu Sajam sporta će biti organizovan i u drugim beogradskim opštinama.

 

Tagovi:

Pročitajte još: