(FOTO) U Zemunu održan šesti međunarodni turnir u boćanju „Vidovdan“

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, a u organizaciji Boćarskog kluba ”Altina” 24. i 25. juna održan je tradicionalni Međunarodni turnir u boćanju ”Vidovdan 2023”.

Turnir, na kome su učestvovale 32 ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, kao i klubovi iz Srbije otvorio je predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

”Opština je prepoznala značaj boćarskog sporta i zato je turnir ‘Vidovdan’ postao stalna manifestacija u oblasti sporta od značaja za Gradsku opštinu Zemun. Brojnost ekipa i učesnika, kao i kvalitet igre svrstali su ovo okupljanje poklonika drevnog mediteranskog sporta u najviši takmičarski rang u regionu”, istako je predsednik Kovačević, naglašavajući opredeljenje Opštine da nastavi da ulaže u razvoj sporta, sa akcentom na uključivanje dece i omladine u okviru programa ”Školski sport”.

Ovogodišnji pobednik u kategoriji PAR je BK ”Novi Beograd”, drugo mesto pripalo je ekipi ”Zemun”, a bronza je otišla u ruke ekipe ”Dinara”, takođe iz Zemuna.

U disciplini precizno izbijanje prva je ekipa ”Novi Beograd”, drugo mesto pripalo je BK ”Val” iz Herceg Novog”, a treća je ”Dinara” iz Zemuna.

U kategoriji RAFA pobednici su ekipa ”Banovci Džaja”, drugoplasirana je ekipa ”Ujak i netjaci”, a treće mesto je zauzela ekipa ”Kumovi”, obe iz Zemuna

Todor Mandić predsednik Boćarskog kluba ”Altina” uručio je plaketu Opštini, i izrazio zahvalnost na kontinuiranoj pomoći, koja traje već deceniju, od dana osnivanja Kluba.

Turnir su pratili pored mnogobrojne publike i sportske javnosti i zamenik predsednika Skupštine GO Zemun Sava Mišković, kao i član Veća GO Zemun Milan Petrović.

Tagovi:

Pročitajte još: