(FOTO) U Zemunu održana smotra „Šta znaš o saobraćaju“

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun – Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, u organizaciji Auto-moto kluba  ”Jedinstvo”, 24. aprila na zemunskom keju održana je opštinska smotra ”Šta znaš o saobraćaju”.  

U drugom formatu, uz obavezne preventivne mere u takmičenju su učestvovala po dva predstavnika, jedna devojčica i jedan dečak, iz sedam zemunskih osnovnih škola.

Učenici od petog do osmog razreda pokazali su veštine na poligonu spretnosti. Proglašeni su najuspešniji učesnici i to u sledećim kategorijama: najuspešnija devojčica – Jana Radosavljević iz OŠ ”Sonja Marinković” prvo mesto, Teodora Elez iz OŠ ”Rade Končar” drugo mesto i Danica Burić iz OŠ ”Patar Kočić” treće mesto; najuspešniji dečak – Vasilije Drobnjak iz OŠ ”Sonja Marinković” prvo mesto, Srđan Dovijanić iz OŠ ”Svetozar Miletić” drugo mesto i Mihailo Kovačević iz ”Rade Končar” treće mesto; najuspešnija škola – ”Sonja Marinković” prvo mesto, ”Rade Končar” drugo mesto i ”Ilija Birčanin” treće mesto.

Gradska opština Zemun je više od pola veka pokrovitelj ove značajne manifestacije. Uz sve druge aktivnosti koje sprovodi Savet za bezbednost saobraća, i na ovaj način daje svoj doprinos u podizanju nivoa saobraćajne kulture i promoviše savesno i odgovorno ponašanje svih učesnika u saobraćaju.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević naglasio je važnost realizacije ovog takmičenja koje zemunskim osnovcima mnogo znači i istakao da će se Opština truditi da i dalje podržava ovakve manifestacije u kojim su deca u prvom planu, jer je njihova dobrobit i budućnost najvažnija.

”Trudimo da se da budemo partner svim onim organizacijama koje se bave podizanjem nivoa saobraćajne kulture, da podržimo njihove programe i da zajedno radimo na unapređenju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Današnje takmičenje je samo jedan od projekata u kojem Opština ima aktivnu ulogu. Kontinuirani rad koji uključuje sve generacije je osnov uspeha i zato smo u prošloj nedelji podelili 100 dečijih auto sedišta roditeljima za bezbednu vožnju.” istakla je Andrijana Kukolj, pomoćnik predsednika, zahvalivši se organizatoru i takmičarima koji su bili na vrhuncu zadatka.

Savet za bezbednost saobraćaja edukacijom i promotivnim kampanjama nastaviće da utiče na podizanje nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Nagrade pobednicima uručili su predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, pomoćnik predsednika Andrijana Kukolj i zamenik predsednika Skupštine i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun Savo Mišković.

U ime organizatora, predsednik AMK ”Jedinstvo” Slobodan Popović zahvalio se Opštini na podršci, pod čijim se pokroviteljstvom već 52 godine održava opštinska smotra koje je ove godine imala takmičarsko – revijalni karakter.

Istraživanja pokazuju da saobraćajno vaspitanje koje počinje u osnovnoj školi, sa usvajanjem znanja iz saobraćajnih pravila utiče na opšti stepen bezbednosti u saobraćaju određene države.

‘Šta znaš o saobraćaju” održava se kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Tagovi:

Pročitajte još: