Pretraga
Close this search box.

(FOTO) VELIKA POBEDA ZEMUNSKIH RUKOMETAŠA

U uzbudljivoj završnici međunarodnog rukometnog turnira “New Belgrade Summer Cup”, koji je održan u Beogradu od 26 – 29. juna 2024. godine, Omladinski rukometni klub “Zemun” ostvario je izvanredan uspeh, osvojivši prvo mesto u kategoriji 2012. godište i treće mesto u kategoriji 2009. godište. Tim mladih Zemunaca sastavljena od talentovanih dečaka i devojčica, pokazala je da je budućnost rukometa svetla i puna obećanja.Na putu do finala, mladi rukometaši (2012) pokazali su dominaciju u svim utakmicama u grupnoj fazi, pobedivši ekipu RK Novi Beograd 2 (rezultat 17:12), RK Smederevo (21:11) i RK IONIKOS iz Grčke (20:13). Polufinalna utakmica protiv RK “Borac” Banja Luka je bila posebno napeta, završivši pobedom od 15:13, u poslednjim minutima meča.

A finalni meč bio je prava poslastica za sve ljubitelje rukometa. Sa briljantnim potezima i fantastičnim odbranama, mladi Zemunci zasluženo su odneli pobedu nad RK Novi Beograd 1, rezultatom 9:8, što im je donelo titulu šampiona turnira, u kategoriji 2012. godište.

Među istaknutim igračima, posebno su se izdvojili kapiten tima, Kosta Štrk koji je pokazao izuzetne liderske sposobnosti i neverovatnu preciznost u napadu i golman Veljko Stijepović, koji je svojim odbranama u ključnim trenucima obezbedio pobedu. Njih dvojica su bili pravi heroji na terenu, ali trener Damir Stojanović istakao je da je svaki igrač dao svoj maksimalni doprinos.U kategoriji 2009. godište, stariji saborci su pobedom nad RK Maccabi Ranana iz Izraela osvojili treće mesto, a golman Popović Mihailo proglašen je za najboljeg golmana međunarodnog rukometnog turnira “New Belgrade Summer Cup”.

Ovaj uspeh mladih zemunskih rukometaša nije samo sportski podvig, već i velika inspiracija za sve sadašnje i buduće rukometaše ORK Zemun. Takođe, pokazuje da imamo talentovane sportiste koji će u budućnosti sigurno donositi još mnogo radosti i ponosa. Ovi mladi sportisti su inspiracija za sve nas i podsećanje da je ulaganje u mlade talente ključ za svetlu budućnost rukometa.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: