Pretraga
Close this search box.

(FOTO, VIDEO) Uživajte u danima kada je Zemun još lepši: Ovo je ZEMUN FEST iz našeg ugla!

Prve večeri tradicionalnog Zemun festa, 21. avgusta, čiji je stalni partner Gradska opština Zemun, mnogobrojna publika je na Velikom trgu imala priliku da uživa u poeziji Marka Miloševića u pratnji kantautora Borisa Režaka, ali i da pogleda domaći film ”Za danas toliko” autora Marka Đorđevića. Ovaj film je zabeležio veliku bioskopsku gledanost i postao jedan od najzapaženijih domaćih ostvarenja.Otvaranju Festivala su prisustvovali zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žika Krstić, zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Bojić, član Veća Momir Zec, kao i predstavnici gradskih, republičkih institucija i sponzori ove manifestacije.  Pre filmske projekcije Zemun fest je svečano otvorio zamenik predsednika Žika Krstić koji je naglasio da je ovo jedan od najposećenijih letnjih festivala i svojevrsni brend, kulturno i društveno obeležje ne samo Zemuna, već i Beograda.”Zemun fest je 2013. godine za sve nas bio nešto novo, pravo osveženje i svi smo tad poželeli da što duže traje. Svake godine je bilo sve bolje i bolje. Sjajni filmovi, izvanredni bendovi, edukativni i zabavni programi za najmlađe. Gradska opština Zemun posebno posvećuje pažnju i pomaže u realizaciji ove, kao i ostalih manifestacija iz oblasti kulture i to će raditi i u narednom periodu”, rekao je Krstić.Vernu zemunsku publiku su pozdravili selektor filmskog programa festivala Vuk Savić i član organizacionog odbora Festivala Nikola Rajičić i tom prilikom najavili predstojeće festivalske programe.Muzički deo festivala, na Zemunskom keju, 22. avgusta počinje koncertom grupe S.A.R.S.

Kultni sastav Nervozni poštar nastupa 23. avgusta, bend Ničim izazvan je na otvorenoj sceni kraj Dunava 24. avgusta, a festival 25. avgusta zatvaraju Neverne bebe.

Ljubitelji filmske umetnosti pored bioskopskih projekcija, mogu na Magistratskom trgu da pogledaju i selekciju najboljih studentskih filmova u okviru takmičarskog programa.

Festivalski program prati i postavka Strit marketa sa preko stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala mogu da uživaju u novim mirisima i ukusima, jedinstvenoj ponudi hrane i pića, ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija, koji učešćem na ovoj manifestaciji dobijaju šansu da bolje predstave i plasiraju svoje proizvode.

Posebna zona namenjena je najmlađima, gde ih očekuje pregršt kreativnih aktivnosti, uz igru i druženje. Po prvi put biće organizovana i filmska radionica u okviru Zemun festa, namenjena mladima koji žele da naprave svoje prve kinematografske korake ili da filmove gledaju na drugi način.

Zemun Fest je festival jedinstvenog duha čiji su programi besplatni. Kao i svake godine organizuje se uz podršku Gradske opštine Zemun, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Kancelarije za mlade Grada Beograda, Ministarstva turizma i omladine i Ministarstva kulture.

Gradska opština Zemun poziva sve Beograđane i posetioce srpske prestonice da uživaju u danima kada je Zemun još lepši.

Tagovi:

Pročitajte još: