Na Velikom trgu u Zemunu u sklopu Zemunske pijace, dani vikenda, 14, 15. i 16. jun biće rezervisani za sladokusce i manifestaciju ”Dani domaće hrane i starih zanata Vojvodine”, koju organizuju JKP ”Beogradske pijace” i Poslovno udruženje ”Pijace Srbije”.
Program počinje u petak od 15 do 22 časa, u subotu i nedelju od devet do 22, sa različitim ”menijima”, običajima, muzikom ravnice i očiglednom zanatskom nastavom, praćenom izložbama rukotvorina od slame, drveta, testa i sličnog.
Izlagači su za uživaoce dobrih, domaćih i specifičnih ukusa pripremili specijalitete vojvođanske kuhinje: kuvana jela – taranu sa kobasicom, perkelt sa rezancima, paprikaš, pečene domaće kobasice i ”langoš”, odnosno mekike. Ali i slatkiše, kakvi su tradicionalni mađarski kolač na žaru i obavezne štrudle.
Biće, naravno, sušeni proizvodi od mangulice, mlečni proizvodi, vina, rakije i domaći sokovi, uz zvuke plodne ravnice.
Ono što se ne sme propustiti je običaj ”Dužijanca”, koji će biti izveden u subotu, 15. juna od 11- 13 časova, dok će u 19 časova nastupiti tamburaški orkestar ”Ravnica” iz Subotice.
Manifestacija predstavlja i povezuje potrošače sa proizvođačima, pruža priliku za upoznavanje sa tehnikama pripreme poznatih specijaliteta, njihovim sastavom, kao i degustaciju, promoviše običaje i zanate i, naravno, na najlepši mogući način vikend u Zemunu čini nezaboravnim.