(FOTO) Zanimljiva parola navijača Zemuna na derbiju protiv OFK Beograda

Veliku tradiciju ima beogradski derbi između OFK Beograda i Zemuna, a ove dve ekipe su se sastajale možda i u najviše različitih rangova takmičenja.

Nekada dva velika kluba iz najvećeg grada u Srbiji, uvek im je malo falilo da dođu do nivoa Zvezde i Partizana, a sada su miljama daleko od toga. Izlazili su na megdan u Superligi Srbije, Prvoj ligi Srbije, a sada se već dve godine za redom bore za prvo mesto u Srpskoj ligi Beograd, koje donosi plasman u drugu po jačini ligu u Srbiji.

Trenutno Zemun i OFK Beograd, nakon 12 odigranih mečeva zauzimaju 3. i 4. poziciju sa 22, odnosno 19 osvojenih bodova, a samo prvoplasirana ekipa ide u Prvu ligu Srbije. Lider tabele trenutno je Zvezdara sa 23 boda iz 11 utakmica.

Prošle sezone ih je remi koštao prelaska u viši rang, pa se tamo umesto njih našao Radnički Novi Beograd. Ove sezone, odigrali su prvi meč na Omladinskom stadionu danas od 14 sati, a rezultat je bio najnepopularniji – 0:0. Pored samog meča, koji nije bio preterano zanimljiv, zaista lep ambijent je bio na Karaburmi, dok se na stadionu našlo preko 1000 ljudi.

Zanimljiv transparent mogli smo videti od Zemunovih navijača, poznatijih kao Taurunum Bojsi, a podrška domaćim fudbalerima, nije ni u jednom trenutku izostala, a videli smo i odgovor Plave Unije. Šteta što nismo videli bar neki pogodak…

Tagovi:

Pročitajte još: