(FOTO) ZAVRŠNI RADOVI NA IZGRADNJI PRUŽNOG NADVOŽNJAKA U BATAJNICI

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić obišli su 26. aprila završne radove na izgradnji nadvožnjaka preko pruge u Batajnici i sa izvođačima razgovarali o dinamici posla. U toku su i pripreme za demontažu skele za izgradnju trupa mosta na batajničkoj strani, koji je dužine 288 metara i sa 12 stubova.

Radovi su počeli pre dve godine kada su Gradska opština Zemun i Grad Beograd preuzeli obavezu da se izgradi ovaj nadvožnjak, jer nije bio predviđen prilikom same izgradnje pruge.

”Ovde živi 40 hiljada ljudi i bez ovog nadvožnjaka saobraćajna veza između centralnog dela Batajnice i naselja Šangaj bi bila znatno duža. Ovim je značajno povećan kvalitet života, a samim tim i obim zaštite, jer više neće biti pružnih prelaza”, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je Grad Beograd izdvojio 755 miliona dinara, a biće još dodatnih radova.

Izvođači radova najavljuju da će nadvožnjak biti završen do kraja maja, dok će do kraja juna biti završena pristupna saobraćajnica, kada će nadvožnjak biti pušten za promet lakog saobraćaja.

Krajem septembra planirano je da ova nova saobraćajna veza bude puštena za kompletan saobraćaj.

Pristupne saobraćajnice povezaće nadvožnjak sa Ulicom majora Zorana Radosavljevića u Batajnici, državnim putem, Šangajskom i Branka Živkovića.

Govoreći o značaju ubrzanog razvoja naselja Batajnica predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević je naglasio da je u toku projektovanje nove zgrade ambulante, kojom će se naredne godine rešiti višegodišnji problem nedostatka kapaciteta, i podići kvalitet primarne zdravstvene zaštite. Takođe, predsednik Kovačević je rekao da je preko Direkcije za građevinsko zemljište Grada Beograda pre nekoliko godina otkupljeno 12 hektara zemljišta za izgradnju novog groblja u Batajnici. U ovom trenutku radi se urbanistički projekat čime će se stvoriti uslovi za izradu građevinskog projekta, tako da će krajem ove godine groblje i pristupne saobraćajnice biti u funkciji kako bi građani Batajnice imali prostor za sahranjivanje.

”Preko Sekretarijata za investicije pokrenuli smo inicijativu za projektovanje nekoliko ulica, pre svega Ulice Vojvođanskih brigada, ali i ulica koje se nalaze u centru Batajnice kako bi dobili znatno funkcionalni saobraćaj nego što je bio do sada”, rekao je Kovačević.

Obilasku završnih radova na izgradnji pružnog nadvožnjaka prisustvovali su član Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović, kao i predstavnici Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i JKP ”Beograd put”. Do puštanja u rad nadvožnjaka saobraćaj će se i nadalje bezbedno i nesmetano odvijati preko postojećeg pružnog prelaza.

Tagovi:

Pročitajte još: