(FOTO) ZAVRŠNI RADOVI NA NADVOŽNJAKU U BATAJNICI

Radovi na nadvožnjaku preko brze pruge u Batajnici su u završnoj fazi. Izgrađena je betonska konstrukcija i ugrađena je pešačka i elastoodbojna ograda. Postavljaju se ivičnjaci i hidroizolacija. Paralelno teku radovi na prilaznim saobraćajnicama sa obe strane mostovske konstrukcije i počelo je asfaltiranje.

Ukupno će biti izgrađeno i rekonstruisano 1.834 metra saobraćajnica, koje će biti uklopljene u postojeće stanje na terenu. Projektom je obuhvaćena površina od 3,6 hektara. Da bi se ostvarila i pešačka veza preko železničke pruge sa obe strane nadvožnjaka biće izgrađena dva stepeništa visine 9,5 metara, kao i dva putnička lifta za po 16 osoba. U sklopu radova na izgradnji prateće infrastrukture postavlja se 1.742 metra kišne kanalizacije sa crpnom stanicom, 1.502 metra vodovodne mreže, a za potrebe javnog osvetljenja 58 novih stubova za rasvetu saobraćajnica.

Građani će takođe na raspolaganju imati i novu biciklističku stazu. Pristupne saobraćajnice povezaće nadvožnjak sa Ulicom majora Zorana Radosavljevića u Batajnici, državnim putem, ulicama Šangajskom i Branka Živkovića.

Tagovi:

Pročitajte još: