(FOTO) ZAVRŠNI RADOVI U ZLATIBORSKOJ ULICI U ZEMUNU

Na inicijativu građana i u sklopu radova na uređenju unutarblokovskih površina koje finansira Gradska opština Zemun, asfaltiraju se tri parkinga, kao i pristupne i pešačke staze u Zlatiborskoj ulici od broja dva do šest. Gradilište su 1. februara obišli predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i član Veća Boško Radovanović.

”Cela površina je bila u jako lošem stanju, a poseban problem predstavljale su devastirane površine koje nisu obnavljane decenijama, a nisu saobraćajnice, već pripadaju zgradama, te smo izašli u susret građanima da rekonstruišemo 560 kvadrata parkinga, prilaze i staze, sveukupno oko 800 kvadrata”, rekao je predsednik Kovačević.

Sledeće na redu za obnovu biće, takođe, devastirane površine u ulici Milana Uzelca. Na osnovu proširenih statutarnih nadležnosti gradskih opština, koja im ostavljaju mogućnost da intervenišu u ovoj vrsti poslova, na zahtev građana će se puno toga uraditi tokom cele godine za šta su obezbeđena i neophodna sredstva, obećao je predsednik Gavrilo Kovačević.

Građevinske mašine punom parom asfaltiraju tri površine za parkiranje ispred zgrada, posle čega će JKP ”Zelenilo-Beograd” nastaviti svoj deo posla, kako bi zeleni pojas ispred zgrada dobio svežiji izgled.

Predsednik Kovačević je podsetio i da su intenzivirani radovi na prvoj podzemnoj garaži u Zemunu ispred ”Pinkija” i da već od sledeće nedelje kreću radovi na Zemunskoj pijaci gde se rekonstruiše kanalizaciona mreža.

Tagovi:

Pročitajte još: