(FOTO) Zemunski atletski klub „Mladost“ beleži fantastičnu sezonu

Zemunski Atletski klub ”Mladost”

Na upravo održanom Otvorenom prvenstvu Beograda stariji pioniri kluba osvojili su četiri zlatne, šest srebrnih i tri bronzane medalje, dok su mlađe pionirke Jana Marinković i Nina Petrović donele zlato, srebro i bronzu. Jana je prva atletičarka Beograda, vicešampionka u bacanju kugle, dok je Nina treća u skoku u vis.

Na Atletskom mitingu ”Trofej Beograda” atletičari AK ”Mladost” su takođe pobrali pregršt medalja.

Andrea Prvanović bila je najbrža u trci na 300 metara s preponama, Damjan Jelić drugi, Luka Tomić je skočio u vis za srebro, Katarina Jahoda je istrčala druga u trci na 100 metara s preponama, a Anđela Paunović na 400 metara. Olga Stanković i Relja Ševarlić bili su treći u trkama na 300 metara s preponama, Luka Tomić na 100 metara, Strahinja Zdravković u skoku u vis, Nikolija Marković u bacanju koplja, Katarina Jahoda u sprintu na 100 metara, Anđela Paunović na 100 metara s preponama i Ana Kovrlija u skoku u vis.

Veliki uspeh postigao je u finalu Atletske konferencije u Americi Dimitrije Novaković osvajanjem šampionske titule, skočivši u dalj 7.64 metara i srebra u troskoku, rezultatom od 15.24 metara.

Gradska opština Zemun je atletskog trenera ”Mladosti” Gorana Radoju odlikovala najvišim opštinskim priznanjem – Poveljom za građanske zasluge sa medaljom – Zaslužni građanin Zemuna 2022. godine za doprinos sportu i finansiranjem godišnjeg programa Kluba ”Razvoj atletike u Zemunu – 2023” u oblasti podsticaja i stvaranja uslova za bavljenje sportom posebno dece i omladine.

Tagovi:

Pročitajte još: