FOTOGRAFIJE VASILENE RADANOVIĆ U ”STAROJ KAPETANIJI”

U Umetničkoj galeriji “Stara kapetanija” otvorena je samostalna izložba fotografija umetnice Vasilene Radanović pod nazivom “Sloboda”.Predstavljeno je petnaestak fotografiaja u analognoj tehnici. Tema je prevashodno grad Berlin koji  kao svetski centar kulture i umetnosti predstavlja nepresušnu inspiraciju umetnice. Vasilena Radanović je akademska slikarka koja živi i radi u Beogradu, a školovala se i odrastala u Bugarskoj.

Izlagala je na grupnim izložbama u Sofiji, Beču, Beogradu. Ovo je njena druga samostalna izložba. Na izloženim fotografijama su  prikazani ljudi, trgovi, ulice, znamenitosti Berlina. Vasilena pažljivo bira trenutak fotografisanja, što nije uvek jednostavno. Kadrira proporcije za arhitekturu, ljude u pokretu. Osvetljenja kao bitan element fotografije, umetnica ume da iskoristi na pravi način, unoseći dovoljnu količinu svetlosti i prateći njen pravac. Na izložbi se može videti  i monumentalna fotografija, dimenzija tri puta dva metra fragmenta sa bazilike Sagrada Familije iz Barselone, koju je sagradio poznati arhitekta Antonio Gaudi.

Svojim individualističkim pristupom ovim koloritnim fotografijama koje su nastale tokom njenih putovanja, umetnica pruža jedinstven doživljaj života i atmosfere.Izložba traje do nedelje 28. novembra, kada posetioci mogu da se sretnu sa umetnicom i razgovaraju o njenom stvaralaštvu.

Tagovi:

Pročitajte još: