FUDBAL: Ristić posle Zemuna preuzeo Mejdžu Haku

U Zemunu će prvoligaške zagonetke nastaviti da rešavaju ovogodišnjim startom sa pretposlednje pozicije na tabeli i sa novim trenerom. Milan Ristić, ambiciozni stručnjak, predvodio je 12 meseci sa mesta šefa stručnog štaba zeleno-plave iz Gornje varoši, a 2021. godinu počeo je prihvatanjem primamljive ponude iz daleke Azije. Fudbalski put krčiće u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Đak Partizanove omladinske škole prvog dana ove godine imenovan je za šefa struke Mejdžu Hake, desetoplasiranog tima na tabeli Druge lige Kine.

– Stigao sam u odlično organizovan, stabilan klub. Skauti koji rade za Mejdžu Haku pratili su moj rad i rezultate ekipe još dok sam radio u Teleoptiku. Uslovi su fenomenalni, kad sam video stadion ispred sebe imao sam utisak da Kinezi snimaju neki film, stvarno je taj prvi utisak bio, najblaže rečeno, impresivan. Sve je kao u nekoj bajci o fudbalu. Objekat je nov, moderan, fantatsičan, sportski centar mog novog kluba je po kvalitetu i najnovijim standardima treći u državi sa najvećim brojem stanovnika na svetu! Zadovoljstvo je na vrhuncu, drago mi je da sam dobio ponudu da se i ovde dokažem – poručio je Milan Ristić iz Kine.

U ugovoru piše…

– Da će saradnja da traje godinu dana, plus još dve, ukoliko svi budemo zadovoljni – istakao je Ristić.

Bivšem treneru Partizanove filijale ovo je prvi angažman izvan Srbije. Pre nekoliko godina Ristićev stvaralački rad brzo je primećen, ne tako davno doprineo je, između ostalog, učenju fudbalske azbuke i afirmaciji nekolicine talenata sa naših prostora.

Reč je o Dušanu Vlahoviću, Svetozaru Markoviću, Jovanu Kokiru, Zlatanu Šehoviću, Ivanu Milosavljeviću, Arminu Đerleku, Artonu Zekaju

Sarađivali su uspešno sa Milanom Ristićem pre nego što su počeli da igraju seniorski fudbal, a neki od učenika već pogađaju i mreže evropskih velikana, recimo, Vlahović… 

Izvor: sportski zurnal

Tagovi:

Pročitajte još: