”GALENIKA” DRUGA NA SRPSKOM TRŽIŠTU

Otkako je pre tačno četiri godine postala deo brazilske NC Group, najstarija fabrika lekova u Srbiji ”Galenika” pozicionirala se kao drugi proizvođač farmaceutskih proizvoda na domaćem tržištu, dok je Grupa u Brazilu u 140 najvećih poslovnih konglomerata.Novo poslovodstvo je modernizovalo proizvodnju i u 2021. godini registrovalo 12 novih proizvoda, 18 je u fazi registracije, a za novih osam podneti su zahtevi za neophodna ispitivanja za registraciju, što je rekord u srpskoj farmaceutskoj industriji.

Menadžment pokreće novi investicioni ciklus sa ambicijama da svojim proizvodnim programom konkuriše u regionu i Evropi, te će se, pored optimalno uređenih i digitalizovanih pogona u 4000 postojećih kvadrata za potrebe proizvodnje, 6,2 miliona evra od 2023. godine uložiti u izgradnju tehnološki  najsavršenijeg skladišta sirovina i ambalaže, kao i u modernizaciju kotlarnice za proizvodnju toplotne energije, po pribavljanju neophodne tehničke dokumentacije.

Povoljni poslovni bilansi uticali su na rast standarda zaposlenih, zapošljavanje visokokvalifikovanih stručnjaka, a ”Galenika” posluje društveno odgovorno, štiteći okruženje uz poštovanje svih propisa i pomažući u svakoj prilici lokalnu zajednicu, o čemu svedoče redovne donacije zdravstvenim ustanovama.

Tagovi:

Pročitajte još: