Galenika povećala proizvodnju za 32%

Zemunska farmaceutska industrija ”Galenika”, koja je novembra 2017. godine postala deo NC Group, jedne od najvećih i najprestižnijih kompanija na tržištu Južne Amerike, zahvaljujući praćenju trendova razvoja novih tehnologija, uspešno se prilagođava novim uslovima poslovanja.

Statistički izveštaji o rezultatima u prvom kvartalu tekuće 2021. godine ohrabruju jer je proizvodnja u odnosu na lane povećana za 32 posto, što je ”Galeniku” pozicioniralo na visokom drugom mestu u Srbiji među proizvođačima u ovoj oblasti.

Izvoz u zemlje regiona porastao je za 147, a na ostalim međunarodnim tržištima čak za 96 odsto.

Ovakve rezultate omogućio je intenzivni razvoj, te je ”Galenika” već uvela u proizvodnju četiri nova leka, a do kraja godine će još 10, prema procenama rukovodećeg menadžmenta. Poseban ponos čine generički proizvodi, te je marketing najavio novi dizajn i vizuelni identitet, koji će pratiti modernu i traženu paletu generičkih sredstava, kao i kozmetičkih preparata najnovije generacije.

Ostvaren je plan redovnog snabdevanja tržišta specifičnim lekovima,a kao društveno odgovorna kompanija ”Galenika” je donirala opremu za 14 zdravstvenih ustanova, lekove za 69 organizacionih jedinica širom Srbije. Osim toga, podržala je i organizovala 12 stručnih medicinskih događaja za više od hiljadu zdravstvenih radnika.

Tagovi:

Pročitajte još: