GALERIJA STARA KAPETANIJA: Priznanje za likovnu kritiku Jefimiji Đokić

U Umetničkoj galeriji ”Stara kapetanija” u nedelju, 24. januara 2021. godine predstavljen je najnoviji dvobroj hronike o vizuelnim i prostornim komunikacijama ”Likovni život” i, u izboru glavnog i odgovornog urednika Zdravka Vučinića i člana redakcije Petra Vujoševića, nagrada za najuspešnijeg likovnog kritičara mlađe generacije dodeljena Jefimiji Đokić. Dvobroj ”Likovnog života” 157/158 na sto strana ilustrovanih obiljem fotografija u boji i crno-beloj tehnici donosi presek svih likovnih događanja ne samo u Srbiji već i u regionu i šire: svoje mesto našli su i prikazi izložbi održanih u Rumuniji, Tunisu, BiH i Republici Srpskoj.

Časopis ”Likovni život” unapređuje svoju uređivačku koncepciju već 33 godinu i jedan je od jedinstvenih na našem prostoru koji zalazi u zrelo doba. Jedna od novina je i prilika koju daje mladim kritičarima, u aktuelnom dvobroju Mariji Ristić, Luki Vukićeviću, Anđeli Rokvić, Sonji Beljić i dobitnici priznanja za najuspešnijeg likovnog kritičara mlađe generacije Jefimiji Đokić.

Periodična enciklopedija izložbi u Beogradu i ostalim gradovima Srbije, uobičajava i da predstavlja ustanove koje učine iskorak, te je u novom dvobroju ”Likovnog života” svoje mesto dobio Narodni muzej iz Leskovca.

Osnivač i izdavač ”Likovnog života” je Društvo likovnih i primenjenih umetnika Zemuna, a finansiranje dvobroja za 2021. godinu pomoglo je Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije

Tagovi:

Pročitajte još: