Gavrilo Kovačević: Hrvatska ljubomora neće uspeti da poremeti stabilnost Srbije i viziju predsednika Vučića

Hrvatska mržnja postaje patološka, a sve više pokazuju i gnev i ljubomoru što idemo napred i bolje i brže od njih, dok oni stoje u brlogu laži, izmišljotina i manipulacija, istakao je predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević

Predsednik opštine Zemun i funkcioner Srpske napredne stranke Gavrilo Kovačević oštro je osudio tekst hrvatskog Jutarnjeg lista u kom se navodi da je predsednik Srbije “Aleksandar Vučić lično tukao svedoka na suđenju Srbima osumnjičenim za zločine u Glini 1991. godine” i istakao da se hrvatski mediji lažima služe samo kako bi poremetili stabilnost srpskog naroda i osujetili planove za napredak celokupne Srbije. 

– Tvrdnje hrvatskih medija su potezi očajnika koji ne mogu da podnesu uspeh koji Srbija ostvaruje u regionu i šire. Plasirajući besmislene laži o tome kako je Aleksandar Vučić boravio u Glini 1991. godine i tukao bilo koga pokazuju samo koliko se u Hrvatskoj ne prašta uspeh Srbije i da se aktivno radi na narušavanju ugleda srpskog naroda i njegovih zvaničnika.

Svakodnevno se radi na umanjivanju značaja onoga ko je lider Srbije i ko se svojski trudi da ostvarimo još mnogo uspeha, Hrvati su spremni da na bilo koji način unize i Aleksandra Vučića i Srbiju ne bili pokazali da mi ne smemo da napredujemo i ne možemo. Hrvatska mržnja postaje patološka, a sve više pokazuju i gnev i ljubomoru što idemo napred i bolje i brže od njih, dok oni stoje u brlogu laži, izmišljotina i manipulacija  – istakao je Kovačević i dodao:

– Očigledno je najveći hrvatski problem to što Srbija napreduje, kao da svojih državnih problema nemaju pa su im glavne teme Aleksandar Vučić i Republika Srbija. Sramotno je da se jedna članica Evropske unije služi lažnim optužbama za zločine i takve izmišljotine plasira u javnost, bez ijednog konkretnog dokaza i osnova.

Sasvim je sigurno da se hrvatski mediji neće zaustaviti na jednoj ovakvoj priči, već ih možemo očekivati iznova i iznova, jer očigledno postoji tendencija da se komšijski odnosi Hrvatske i Srbije dodatno razore i da se među narode poseje novo seme mržnje, što je apsolutno suludo.

Trebalo bi da naše komšijske odnose održavamo u miru i slozi, Srbija se bori za to dugi niz godina, jer su Srbi i Hrvati neupitno upućeni jedni na druge, hteli to oni ili ne.

Hrvatska ljubomora neće uspeti da poremeti stabilnost Srbije i viziju predsednika Vučića, a od mira i demokratskih odnosa Srbija nikada neće odustati.

Alo

Tagovi:

Pročitajte još: