GAVRILO KOVAČEVIĆ! Opština Zemun inicirala još 20 projekata na zahtev građana

Sastanak sa predsednicima 17 gradskih opština na kojem se razgovaralo o načinima intenziviranja saradnje i realizaciji opštinskih projekata održao je Gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić 21. januara u Starom dvoru. Na sastanku su se razmenila mišljenja i o trenutnoj situaciji u vezi sa virusom korona, kao i o tome šta lokalne samouprave mogu da urade po pitanju organizovanja vakcinacije.

Na sastanku je zaključeno da su najvažniji pravci ravnomeran razvoj svih opština, te da svaka opština treba da dobije ono što je građanima neophodno. Posebno je istaknuta važnost usklađenosti rada opština, Grada i Republike.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević istakao je da je razgovarao sa gradonačelnikom o unapređenju saradnje gradskih opština i Grada Beograda, kao i da Gradska opština Zemun ima solidan broj projekata koji su u različitoj fazi realizacije. Pomenuo je i problem u vezi sa nedostatkom komunalne infrastrukture, ali i da je u toku izrada plana regulacije za fabriku za prečišćavanje vode u Batajnici.

”Primetili smo određene zastoje i probleme u administraciji, ali očekujemo da će se Grad uključiti i ubrzati proceduru. Uz saglasnost gradonačelnika, krajem prošle godine izmenili smo Odluku, kojom su utvrđena posebna naseljena mesta, što je bio uslov da možemo da intervenišemo u pojedinim delovima Zemuna koje ”Gradska čistoća” ne pokriva i time rešimo problem održavanja čistoće”, rekao je Kovačević, i dodao da je saradnja sa Gradom odlična i da očekuje da će biti još bolja, naglasivši da je Gradska opština Zemun na zahtev građana inicirala još 20 projekata.

Takođe, predsednik opštine Zemun pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju.

Tagovi:

Pročitajte još: