Glumac iznenadio obolelog dečaka iz Zemuna i uručio mu poklone

Milijašević (12), dečak iz Batajnice koji boluje od mišićne distrofije, zahvaljujući uspešnoj akciji „Adidasa“, organizacije „Čep za hendikep“ i mnoštva građana, dobio je nova, funkcionalnija kolica.

Na njegovu ogromnu radost, uručio mu ih je, uz brojne poklone, Stevan Piale, jedan od Aleksinih omiljenih glumaca. Mališan koji gotovo sasvim zavisi od pomoći roditelja, a neretko i mlađeg brata i sestre, morao je da počne da koristi kolica pre godinu dana, a nova su savršena za kućnu upotrebu.

– Sada mogu sam sebi da napravim doručak, da otvorim frižider, sipam sok i da se krećem po kući bez pomoći drugih – radosno će Aleksa.

– Nekome je to sitnica, ali meni zaista znači. Mnogo sam srećan i hvala svima što misle na mene.
Stevana, kako kaže, svaki dan gleda na televiziji.
– Mnogo ga volim. Nisam se nadao da će da dođe, baš me je iznenadio. Uživo je isti kao na ekranu. Veoma je zabavan i drag.

Glumac je svojim dolaskom privukao pažnju mnogih komšija, ali, ono što je najvažnije, ulepšao je dan dečaku i njegovoj porodici.

– Osmeh koji sam ugledao na Aleksinom licu nema cenu – podvlači zvezda serije „Igra sudbine“.

– Jedna tako jednostavna stvar kao što je sakupljanje čepova pomogla je ovom divnom dečaku da se lakše snalazi i osamostaljuje, da nastavi da se bori kroz život, da zna da u tome nije sam, ali će mu pomoći i da radi mnoge stvari poput njegovih vršnjaka i drugara.

Izvor: Novosti.rs, Foto Uroš Arsić

Tagovi:

Pročitajte još: