Pretraga
Close this search box.

Glumili policajce, oteli Nemca i tražili 35.000 evra za otkup: OTKRIVENI DETALJI OTMICE U ZEMUNU

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nebojše V. (58), Žarka V. (34) i Jovice M. (58) zbog opravdane sumnje da su 20. avgusta 2023. godine u Zemunu oteli R.E, tri dana ga držali na više lokacija i od njegove porodice tražili 35.000 evra za njegov otkup.

Sva trojica osumnjičenih optužnicom se terete za krivično delo Otmica, a Žarko V. i za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni od 20. do 23. avgusta 2023. godine na više lokacija u Beogradu i Šidu silom i obmanom odveli i zadržali oštećenog R.E. i pretili ubistvom, u nameri da od njega i njegove porodice iznude 35.000 evra.

Žarko V. se tereti neovlašćeno nosio pištolj i municiju.

Najpre je, kako se sumnja, Jovica M, znajući da je oštećeni dobrog imovinskog stanja i da mu majka šalje novac iz Nemačke, dogovorio sa drugom dvojicom osumnjičenih da otmu R.E. pa im je u tu svrhu Jovica M. predao automobil marke “Passat”.

Zatim je oko ponoći, između 19. i 20. avgusta kada se oštećeni svojim vozilom kretao iz pravca Zemuna, Žarko V. zaustavio njegovo vozilo, tako što je stajao pored “Passata” na kojem je celom dužinom pisalo “Policija” i na engleskom jeziku od oštećenog tražio ličnu kartu, radi navodnog legitimisanja.

Dok je oštećeni tražio ličnu kartu, Žarko V. ga je silom izvukao iz vozila, vezao mu ruke iza leđa, stavio mu kapu na glavu, oduzeo mobilni telefon i ubacio ga u vozilo kojim je upravljao Nebojša V.

Bivša devojka obavestila policiju

Oštećenog su vezanog odvezli i držali na više lokacija, između ostalog i u mestu Jamena, kod Šida, gde su ga više puta udarili i tražili da obavesti svog prijatelja i bivšu devojku da je otet i da za njegov otkup pripreme novac u iznosu od 35.000, evra.

Oteti čovek je kontaktirao svoju bivšu devojku kako bi ona prikupila novac od njegove porodice, a ona je o celom slučaju obavestila policiju. Dva dana kasnije dogovorena je primopredaja novca, koja nije izvršena.

Okrivljeni su, kako se sumnja, sledećeg dana 23. avgusta 2023. godine, R.E. odvezli na livadu kod mesta Grmovac i telefonom zvali devojku preteći da je neće čekati, pa je Žarko V. iz vatrenog oružja ispalio dva projektila blizu oštećenog.

Kako se ona, niti bilo ko drugi, nije javio da je novac za otkup oštećenog spreman, osumnjičeni su ga vezanog ubacili u prtljažnik “Passata”, nakon čega su ubrzo zaustavljeni od strane pripadnika policije na naplatnoj rampi Adaševci, gde su lišeni slobode.

Tagovi:

Pročitajte još: