Grad Beograd podržava projekte Instituta za ženski sport u Zemunu

Član Gradskog veća Boris Bursać prisustvovao je danas održavanju besplatne radionice psihološko-edukativnog karaktera u OŠ „Gavrilo Princip” u Zemunu. Organizator manifestacije je Institut za ženski sport, vodeća organizacija za ženski rekreativni i profesionalni sport u Jugoistočnoj Evropi.

Bursać je tom prilikom izjavio da mu je bila velika čast kada ga je naša proslavljena selektorka Marina Maljković pre godinu dana pozvala da podrži ideju o promociji ženskog sporta u Srbiji.

– Institut za ženski sport za kratko vreme uspostavio je sistem besplatnih škola sportova za devojčice u 19 gradova širom Srbije, u kojima na čak 33 lokacije, dva puta nedeljno, radi više od 30 iskusnih trenera. Danas sam sa kolegama iz Narodne skupštine i Gradske opštine Zemun obišao još jednu lokaciju na kojoj Institut za ženski sport, pored školice sporta koja uspešno funkcioniše, pruža i podršku devojčicama pri savladavanju konfliktnih situacija tokom odrastanja u vidu psihološke radionice koju vodi psiholog Irena Anđelković – rekao je Bursać, koji je naglasio da je radionica potpuno besplatna za sve devojčice osnovno školskog uzrasta.

Prema njegovim rečima, cilj Instituta je vrlo jasan – da se što više devojčica uključi u realizaciju ove sjajne ideje, da se besplatno bave sportom i da kao rezultat toga Srbija u budućnosti uzima što više medalja u ženskom sportu.

– Naš zadatak kao organa vlasti jeste da ovaj i slične projkte podržimo, promovišemo i damo im vetar u leđa – istakao je Boris Bursać.

Koordinatorka Instituta Irena Pavićević rekla je da je ova radionica jedna u nizu koja se sprovodi u cilju promovisanja sporta kod devojčica, a pored toga ih edukuje iz raznih oblasti.

– U ovom projektu angažovano je više od 2.500 devojčica u 16 različitih sportova. Pored edukovanih trenera licenciranih za sve sportove koji su na našem spisku, u timu imamo dva lekara i dva psihologa koji se trude da devojčicama pruže maksimalnu edukaciju – rekla je Pavićevićeva.

Irena Anđelković, psiholog Instituta za ženski sport i Pokreta za žensku košarku „Marina Maljković”, pojasnila je da je tema današnje radionice kako prevazići konflikte i kontrolisati ljutnju u detinjstvu i pubertetu.

– Važno je da decu u ovom uzrastu upoznamo sa terminom nepravde jer će se, ukoliko izaberu da se profesionalno bave sportom, često susretati sa ovim osećanjem – rekla je Anđelkovićeva.

Tagovi:

Pročitajte još: