Grad uručio donaciju OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić uručio je danas u OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu donacije direktorima 33 osnovne škole sa područja zonskog sistema parkiranja sakupljene preko akcije „Ðačko parking mesto“, koju sprovodi JKP „Parking servis“

Ovo je peta godina kako Beograd preko Parking servisa sprovodi akciju „Ðačko parking mesto“. 2015. doneli smo odluku da po jedno parking mesto koje se nalazi u zoni osnovnih škola opredellimo da sav prihod sa tog parking mesta koje se sakupi tokom jedne godine bude iskorišćeno da se toj školi kupi nešto što joj je potrebno. To parking mesto oslikaju đaci i ono je posebno obeleženo“, naveo je Vesić.On je dodao da je akcija krenula smo sa 25 škola dok danas u njoj učestvuje 33 škole. Vesić najavljuje da će ih biti i više.

„U narednih nekoliko meseci samo na Novom Beogradu imaćemo oko 5.000 novih parking mesta, a nekoliko njih su baš u zoni škola. Kako se budu širile zone imaćemo i više škola. Posebno smo srećni što se novac koji se prikupi sa tog parking mesta, u razgovorima sa školama, kupimo ono što im je najpotrebnije, malo i dodamo novca ako je potrebno. U svakom slučaju 33 škole dobila su nastavna sredstva, neka učila koja su im potrebna za dalju nastavu“, naglasio je Vesić.

Novosti

Tagovi:

Pročitajte još: