Home Ekonomija Grade se simultano dve linije metroa. OVE godine dobijamo metro u Zemunu!

Grade se simultano dve linije metroa. OVE godine dobijamo metro u Zemunu!

640
0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je „metro najveći infrastrukturni projekat koji se radi u Beogradu u 21. veku“ i da se grade „simultano dve linije i, suštinski, dobićemo ih odjednom“.

Prva linija metroa biće izgrađena 2028, a druga 2030. godine. Reč je o 40 kilometara sa 43 stanice, a istovremeno počinjemo da proširujemo Bg voz, za šta će biti potpisan sporazum do kraja godine sa Ruskom Federacijom u Moskvi, a što je bio deo razgovora predsednika Vučića sa Putinom“, rekao je Vesić, za TV Pink.

Kako je naveo, „to je nova investicija koja podrazumeva proširenje kapaciteta koloseka prema Pančevu, Lazarevcu i Mladenovcu, novu liniju Karaburma-Makiš, novu liniju koja počinje od stanice Zemun i obuhvata Surčin, Aerodrom ‘Nikola Tesla’, novi nacionalni stadion i Obrenovac, što znači da će sve naše prigradske opštine, izuzev Grocke, imati u špicu Bg voz na 10, 12 do 15 minuta, a van špica na 45 minuta“.„To takođe znači da će svako u Beogradu biti saobraćajno povezan i da će svi delovi grada biti izjednačeni“, rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here