GRADIĆE NOVO NASELJE KOD TOŠINOG BUNARA

NA poslednjoj sednici Skupštine grada našao se Plan detaljne regulacije (PDR) za potez duž ulica Zemunska i Tošin bunar.

Ovim dokumentom obuhvaćena je površina od 9,36 hektara, a na tom prostoru očekuje se izgradnja 2.376 stanova i doseljenje oko 6.415 stanovnika. U novom poslovno-stambenom kompleksu bilo bi preko 800 zaposlenih.Kako se navodi u PDR stambeni deo bi imao 190.067 metara kvadratnih, a komercijalni 47.517. Kako se navodi u dokumentu na području koji je obuhvaćen planom planirana je izgradnja pet novih saobraćajnica.- Ove ulice bile bi dvosmerene. Sa ulice Tošin bunar planiraju se tri kolska pristupa, jedan postojeći i dva nova. Sa suprotne strane se zadržavaju postojeći kolski pristupi. Prvi priključak je postojeći i nalazi se na poziciji raskrsnice sa ulicom Nova 1 – navodi se u dokumentu.

Nije planirana izgradnja osmoletke, a prema proceni bilo bi oko 640 mališana školskog uzrasta. Zato se u planu navodi da bi đaci koristili kapacitete obližnje OŠ „Borislav Pekić“, a u krugu od nekoliko kilometara nalazi se još nekoliko škola.- Potrebno je obezbediti kapacitet za obuhvat dece predškolskog uzrasta, otprilike više od 400 mališana – piše u PDR.

Planirane su četiri lokacije depandansa predškolskih ustanova u kojima bi moglo da se smesti po 80 dece, ostali bi bili raspoređeni u objektima u okruženju.Kada je reč o zelenim površinama, u planu je sadnja drvoreda visokih lišćara, i dopuna drvoreda crne topole u planiranoj saobraćajnici Nova 4.USVOJENE PRIMEDBEOVAJ plan bio je javnom uvidu tokom jula. Na adresu Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, tokom javne prezentacije ovog dokumenta pristizale su primedbe građana povodom PDR. Mnoge zamerke koje su dostavljene bile su i usvojene.

Vecernje novosti

Tagovi:

Pročitajte još: