GRAĐEVINSKI RADOVI U ŠKOLI ”MITRALJETA” U ZEMUNU GOTOVI DO KRAJA JUNA

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, u još jednom obilasku radova u batajničkoj Osnovnoj školi ”Svetislav Golubović Mitraljeta”, razgovarajući sa izvođačima i nadležnima iz Sekretarijata za investicije Grada Beograda, dobio je uveravanja da će đaci moći da se vrate u svoje školske u klupe 1. septembra.

Naime, predviđeno je da građevinski radovi budu završeni do kraja juna, i kako je dogovoreno sa izvođačima i roditeljima, dopunom projekta biće urađena kompletna fasada i na starom delu zgrade, kako bi se dobila arhitektonska celina, i još jedna važna izmena je da će postojeći kotao na mazut biti zamenjen sistemom na gas.

Kako bi se pristupilo opremanju škole, očekuje se raspisivanje nabavke i za tu namenu.

Gradska opština Zemun finansira radove na uređenju dvorišta škole, staza, sportskih terena, ograde i pratećih travnatih i zelenih površina. Projekat je već urađen, sledi raspisivanje nabavke i izvođač početkom marta kreće sa radovima.

”Važno je da posle svih peripetija koje su od početka pratile ovaj projekat svako od nas da maksimum da se đaci vrate u svoju matičnu školu. Opština je sa svoje strane od početka konstruktivnim predlozima učestvovala u ovom projektu, a shodno svojim nadležnostima”, rekao je predsednik Kovačević, podsetivši da je Opština obezbedila prevoz za sve đake ove škole, koji su sada raseljeni na druge dve lokacije, kako bi roditelji bili rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju.

Sa radovima je trebalo da se počne još u 2020. godini, no roditelji tada nisu bili saglasni da deca pohađaju druge škole, i kada se došlo do kompromisa istekla je građevinska dozvola, tako da se u posao ušlo tek u julu sledeće, 2021. godine.

Do privremenog zastoja došlo je sa porastom cena građevinskog materijala, koji je uzrokovan sveukupnom ekonomskom krizom, kada se izvođač radova povukao iz posla.

Novi izvođač je sada u punom ”pogonu”, i sa novom školskom godinom Batajnica će dobiti modernu školu od 5200 kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubarsku ambulantu, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

Tagovi:

Pročitajte još: