Gradonačelnik Beograda prisustvovao otvaranju obilaznice u Zemunu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je večeras otvaranju deonice obilaznice oko Beograda od Straževice do Bubanj potoka. Ceremoniju povodom otvaranja obilaznice predvodio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prisustvovali su još premijerka Ana Brnabić, članovi Vlade, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo i ambasador Azerbejdžana Kamil Hasijev.

Predsednik Vučić je istakao da je obilaznica oko Beograda saobraćajnica od najvećeg značaja, jer, kako je rekao, postoji veliko takmičenje u prihvatanju međunarodnog saobraćaja.

– Biće tako dok Bugari i Rumuni ne urade nove mostove preko Dunava i dotle će nam ova obilaznica mnogo značiti i doneti mnogo novca u našoj kasi, iako smo morali to brže da uradimo – rekao je Vučić.

On je podsetio da je za kompletiranje prstena oko Beograda potrebno da se opbilaznica spoji sa Pančevom.

– Sada imamo tri četvrtine tog prstena oko grada. Kada bude završen deo do Pančeva, završićemo veliki posao – poručio je Vučić i izrazio mišljenje da bi bilo dobro da se deo do Pančeva završi do 2028. godine.

Predsednik je predložio da obilaznica dobije ime po Milutinu Mrkonjiću i najavio da će deo obilaznice od tunela Straževica do Bubanj Potoka biti pušten u saobraćaj danas u 9 časova.

Govoreći o daljim potezima vezanim za izgradnju obilaznice, Vučić je rekao da je na redu eksproprijacija zemljišta.

– Kod Vinče, Boleča, biće veliki izazov. Znate kako to naši ljudi rade, kad treba da plate porez na imovinu, oni plaćaju kao za poljoprivredno zemljište. A onda, kad gradiš put, traže pet puta više para, zato što je to onda građevinsko zemljište. Svaki metar autoputa je teško izgraditi, pogotovo sada u eri društvenih mreža – rekao je Vučić.

Predsednik je posebno zahvalio predsednicima Kine i Azerbejdžana, čije su kompanije učestvovale u gradnji dela obilaznice koji je sinoć otvoren.

Tagovi:

Pročitajte još: